INFO GRAD KIKINDA, 15. septembar

Danas je sreda, 15. septembar

 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni jedna devojčica i jedan dečak.

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima PU Kikinda u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Kanji u kojoj je jedno lice zadobilo lake telesne povrede.

Epidemiološka situacija:

Prema podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivna su 492 sluačaja koronavirusa. Obe doze vakcine primilo je 23 825 građana, samo prvu 715, a treću 4 200.

Kovid ambulanie u Svetosavskoj 53 i u Mikronaselju rade od 7 do 22 sata. Vakcinalni punkt u Udruženju penzionera otvoren je od 8 do 18 sati. 

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada u gradskoj zoni, danas i sutra kontejneri će se nalaziti u Svetozara Miletića, od Save Tekelije do Oslobođenja, u četvrtak i petak u Ulici Đure Jakšića, od Save Tekelije do Oslobođenja, a od petka 17. do ponedeljka, 20. septembra u Ulici Braće Bogaroški, od Oslobođenja do Save Tekelije.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 13 sati planirano je isključenje u ovim ulicama u Morkinu: Prvomajska, Beogradska, Sonje Marinković, Žarka Zrenjanina, Rade Vujina, Železnički novi red, Mihajla Pupina, Nikole Tesle, Mike Antića, Ige Dobrosavljeva, Anđe Rankovića, Braće Tomić, Svetozara Miletića, Zlatne Grede, od Dositeja Obradovića do Đure Jakšića, Uroša Kuzmanova, od Đure Đakovića do Svetozara Miletića, Ivana Milutinovića, od Svetozara Miletića do Dositeja Obradovića, Markovih, od Đure Đakovića  do Svetozara Miletića, J. J. Zmaja od S. Miletića do D. Obradovića, Svetog Save, od D. Obradovića do Đ. Jakšića, Vase Stajića, od Dositeja Obradovića do Milana Malenčića, Rade Trnića, od Živice Kodranova do M. Malenčića, Vuka Karadžića, od Živice Kodranova do Đure Jakšića, Braće Despotov, od Đ. Đakovića do Đ. Jakšića, Toze Markovića, od početka do Đ. Jakšića, Dositeja Obradovića, od S. Save do Ige Dobrosavljeva, i Đure Đakovića Od S. Save do Toze Markovića. A u Bašaidu, takođe danas, od 12 do 13 sati: Rade Budurina, od  Svetosavske do  Svetozara Miletića, i Svetozara Miletića, od Đure Jakšića do Aleksandra Grujića. 

JP Kikinda:

JP „Kikinda“ započelo je plansku zamenu vodomera u Nakovu. Mole se potrošači da pripreme šahtove i omoguće ekipama nesmetanu zamenu vodomera u narednom periodu. Apeluje se na korisnike da održavaju svoja merna mesta, da budu čista i suva, kako bi radnici nesmetano obavili posao.

Kulturni centar:

Večeras sa početkom u 19 sati u velikoj sali Kulturnog centra biće održano veče sa Suzanom Mančić. 

Promocija „Mokrinskih hronika“ Srđana V. Tešina u sredu u Mokrinu:

Književnik Srđan V. Tešin predstaviće svoju novu knjigu „Mokrinske hronike“ večeras u Domu kulture u Mokrinu, sa početkom u 19 sati.  U razgovoru učestvuju Gojko Božović, urednik Izdavačke kuće Arhipelag i autor. Organizatori su Narodna biblioteka „Jovan Popović”, Kikinda i Udruženje „Raša Popov”, Mokrin. 

Narodna bilioteka:

Roman „U magli laži“, autorke Ranke Tanasić Barlov biće predstavljen u Narodnoj bilbioteci „Jovan Popović“ u četvrtak, 16. septembra. Početak promocije je u 18 časova. 

Izađi mi na teglu:

Popularni gastronmomski karavan „Izađi mi na teglu“ u petak, 17. septembra biće u našem gradu. Takmičenje u kuvanju ajvara biće i ove godine održano na Gradskom trgu, a početak je zakazan za 11 časova. 

CLP „Tera“:

Izložba slika i skulptura Milutina Mićića pod nazivom „Ratnici, veštice, vampiri i ostale ale i karakondžule“ biće otvorena u Galeriji Tera u petak, 17. septembra u 19 časova. Narednog dana, u subotu, 18. septembra, u salonu Muzeja Tera, biće otvorena izložba skulptura i postera akademske umetnice Magdalene Miočinović Andrić iz Beograda. Početak je zakazan za 14 časova. 

Vreme:

Sunčano i toplo, maksimalno 30 stepeni.

Bioprognoza: 

Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim hroničnim bolesnicima i osetlјivim osobama. Oprez se ipak savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropate mogu osetiti probleme sa snom i blagu glavobolјu. I zdravima i obolelima preporučuje boravak na otvorenom, uz adekvatnu UV zaštitu i umerenu fizičku aktivnost.

error: Content is protected !!