INFO GRAD KIKINDA, 15. jul

Danas je četvrtak, 15. jul

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta. Na poziv pacijenata obavljen je 21 pregled, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 12 građana. 

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica. 

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda, u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga, registrovane su dve saobraćajne nezgode, u Kikindi i Senti, u kojima je jedno lice teže povređeno. Zabeležen je i jedan požar, gorelo je u kikindskom ataru, na sreću nije bilo povređenih. 

Promena lokacije vakcinalnog punkta i kovid ambulante i epidemiološka situacija:

Punkt za vakcinaciju nalazi se u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, pored Tehničke škole i otvoren je svakog dana od 8 do 18 sati. Kovid ambulanta prebačena je u Mikronaselje, u Svetosavsku ulicu broj 105, a radno vreme je svakog dana od 7 do 20 sati. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 9 do 10 sati struje neće biti u Kikindi, u ulicama Sonje Marinković i Rade Trnića, od Petra Kočića do Mladena Stojanovića, a od 11:30 do 12:30 u ulicama Alekse Dundića i Rade Trnića, od Alekse Dundića do Vojislava Ilića. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana danas u Crvenom krstu, od 8:30 do 13 sati. 

NSZ:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će posebna novčana naknada za jun mesec biti isplaćena danas, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka. 

Apel građanima da ne pale biljne ostatke:

Uoči početka žetvenih radova, Gradski štab za sprovođenje mera zaštite od požara za vreme žetve i vršidbe uputio je apel i upozorio poljoprivredne proizvođače i građane da je paljenje vatre na otvorenom prostoru zabranjeno. Nakon što su prekjuče na teritoriji našeg grada registrovana tri požara, apel sugrađanima uputio je i Miroslav Dučić, član Gradskog veča za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije, koji je podsetio sugrađane da je paljenje vatre na otvorenom kažnjivo i da je neophodno da svi obrate pažnju i budu odogvorni, jer bi posledice mogle biti velike. Novčane kazne za fizička lica iznose od 10.000 do 50.000 dinara, dok za pravna lica kazne mogu iznositi od 300 000 do milion dinara. Ukoliko se utvrdi da je na poljoprivrednom gazdinstvu vršeno spaljivanje biljnih ostataka, gazdinstvo gubi pravo na podsticajna sredstva u poljoprivredi naredne dve godine.

JP Kikinda:

JP “Кikinda” apeluje na građane da racionalno troše vodu iz javne vodovodne mreže, kako bi bilo obezbeđeno uredno vodosnabdevanje svih korisnika u gradu i okolnim selima. Svake godine, uoči letnje sezone, potrošnja vode bude veća od uobičajene. Posledice neracionalne potrošnje se naročito osete u „špicu“ kada je i sama potrošnja vode najveća, odnosno između 17 i 22 časa. Tada najčešće i dolazi do pada pritiska vode u objektima višeporodičnog stanovanja. Apelujemo se na sugrađane da savesnim i odgovornim odnosom, racionalno i namenski koriste vodu iz javnog vodovoda, a to se, pre svega, odnosi na zalivanje travnjaka i bašti, polivanje trotoara i drugih betonskih površina, punjenje bazena, češće pranje motornih vozila i slično. Apel je da se ovakve aktivnosti obavljaju po mogućnosti u ranijim jutarnjim časovima.  Na taj način biće omogućeno da svi potrošači imaju dovoljno vode, kao i da se očuva sistem vodosnabdevanja kako bi se obezbedio dovoljan pritisak u toku celog dana – navodi se u saopštenju JP „Kikinda“. 

Konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom:

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je javni konkurs za dobijanje bespovratnih sredstava, u maksimalnom iznosu od 1,2 miliona dinara, za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Pravo da konkurišu imaju državljani Srbije, sa prebivalištem na teritoriji naše zemlje, mlađi od 45 godina i koji nemaju nekretninu u svom vlasništvu. Zainteresovana lica za kupovinu seoske kuće sa okućnicom treba da nađu objekat, dogovore se sa prodavcem oko uslova i cene i da se nakon toga obrate Gradskoj upravi. Sve informacije mogu se dobiti u IV Mesnoj zajednici ili putem telefona 321 374. 

Kikindski buvljak počinje sa radom na novoj lokaciji:

Posle osmomesečne pauze, u petak, 16. jula počinje sa radom buvljak, koji će se nalaziti preko puta Plave banje, iza parkinga fabrike „Toza Marković“. Vašarska prodaja će biti dostupna petkom, subotom i nedeljom, od 6 do 16 sati, a ulaz će biti besplatan i za kupce i za prodavce. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u kikidnskoj Biblioteci u petak, 16. jula biće prikazana komedija „Promil do kraja“, sa Alekom Boldvinom i Selmom Hajek u glavnim ulogama. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Kulturni centar:

Kulturni centar Kikinda poziva decu uzrasta od 7 do 12 godina, da pohađaju dečju kuvarsku školu, i na kvalitetan i kreativan način provedu deo letnjeg raspusta. Deca će imati priliku da nauče osnove zdrave ishrane, kako nastaju njihove omiljene poslastice, ali i da se oprobaju u kuvanju. Prijavljivanje traje do petka, 16. jula, a učešće je besplatno. 

Kulturni centar organizuje i radionicu modernog plesa, pod nazivom „Ludi letnji ples“, namenjenu deci uzrasta od 7 do 14 godina. Prijave traju do 20. jula, a informacije možete dobiti na: 065/ 950 78 77. 

U petak 16. jula u velikoj sali Kulturnog centra biće održano veče sa Brankicom Damjanović. Početak je zakazan za 19 sati. 

Suvača demo fest u subotu u Kikindi:

Peti po redu Suvača demo festival, koji ima za cilj afirmisanje mladih nada i oživljavanje rok scene, biće održan u subotu, 17. jula na uglu Srbobranske i Moravske ulice u Kikindi. Početak  programa je u 18 sati. 

Vreme:

Malo do umereno oblačno, posle podne moguće kiša. Temperatura u Kikindi biće do 34 stepena. 

Bioprognoza: 

Nešto povolјniji temperaturni uslovi u većem delu zemlјe uticaće na blago pobolјšanje biometeoroloških prilika, pa će i većini hroničnih bolesnika biti bolјe. U istočnim i južnim delovima zemlјe se osetlјivim osobama i dalјe preporučuje opreznost, izbegavanje fizičkih napora i boravka na otvorenom u najtoplijem delu dana. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

error: Content is protected !!