INFO GRAD KIKINDA, 12. jun

Danas je sreda, 12. jun

 

Akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada u gradskoj zoni, po dva kontejnera biće u Save Lipovanova, od Žarka Zrenjanina do Kiš Mihalja, u Kraljevića Marka, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, i u Kumanovskoj, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, danas i u četvrtak 4 kontejnera biće u Distričkoj, a po jedan u Feješ Klare i Milana Sivčeva na uglu sa Mokrinskim drumom; u četvrtak, 13. i petak, 14. juna: po 3 kontejnera biće u ulicama Feješ Klare i Milana Sivčeva, a od petka, 14. do ponedeljka, 17. juna: 2 kontejnera biće u Ulici Slobodanke Acigan, jedan u Nićifora Brandića, a tri u Albertovoj, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića. 

Danas i u četvrtak, kontejneri će biti na sledećim lokacijama u Sajanu: u Ulici Adi Endre brojevi 11, 26, 71 i 132; u četvrtak i u petak u Ive Andrića brojevi 22 i 103, u Ulici Saboova broj 42 i Vetrenjače 42; od petka, 14. do ponedeljka, 17. juna: Velika brojevi 88 i 118 i Petefi Šandora 18 i 86; u ponedeljak, 17. i utorak, 18. juna: Košut Lajoša 10 i 113 i Đure Đakovića 38 i 106. 

Isključenje struje:

U četvrtak, 13. juna zbog radova na električnoj mreži, bez struje će između 9 i 11 časova ostati Bašaidski drum, od Rasadnika do Aerodroma. U petak, 14. juna električnu energiju od 9 do 11 sati neće imati potrošači u sledećim ulicama: Cara Dušana, od Karađorđeve do Ivana Milutinovića, Karađorđeva, od Pere Segedinca do Braće Bogaroški, Karađorđeva, od Đure Jakšića do Braće Bogaroški, i Đure Jakšića, od Ivana Milutinovića do Dušana Vasiljeva.

JP „Kikinda“:

Zbog radova na rehabilitaciji raskrsnice Jovana Jovanovća Zmaja i Partizanske, postavljanja cevi za instalaciju budućeg semafora kao i radova na atmosferskoj kanalizaciji, do ponedeljka, 17. juna na snazi će biti obustava saobraćaja u Partizanskoj, od “Žabice” do Miloša Ostojina, i u Jovana Jovanovića Zmaja, od Petefi Šandora do Bašaidskog druma. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom signalizacijom i opremom. Apeluje se na vozače da prilagode svoju vožnju stanju na putu i koriste alternativne pravce. JP „Kikinda“ zahvaljuje na strpljenju i razumevanju.

Zbog zatvaranja dela ulice Jovana Jovanovića Zmaja, stajalište Autoprevoza u Mikronaselju će do 17. juna biti u Svetosavskoj ulici, kod restorana „Belavila“, i u odlasku i u povratku. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U četvrtak, 13. juna u prostorijama Crvenog krsta biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju od 8.30 do 13 sati. 

Upis u Muzičku školu:

U OMŠ „Slobodan Malbaški“ u toku je prijavljivanje dece za proveru sposobnosti radi upisa u muzičku školu. Učenici mogu da se opredele za neki od sledećih smerova: solo pevanje, flauta, harmonika, klarinet, gitara, saksofon, tambura i klavir. Prijave se podnose putem imejla [email protected] ili na broj 0230/442 – 474, radnim danima od 9 do 12. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime i JMBG i deteta i roditelja, ime osnovne škole i razred koji će dete biti septembra ove godine, instrument za koji se prijavljuje (poželjno je navesti više izbora) i kontakt telefon. Prijave traju do 17. juna, a roditelji će biti naknadno obavešteni o vremenu održavanja provere. Takođe, u pripremni razred Muzičke škole mogu se upisati deca koja će na jesen biti prvaci. Za ovu grupu nije potreban prijemni ispit, kao ni odabir instrumenta. Prijave traju do 19. juna. 

Narodni muzej:

U okviru pratećeg programa izložbe „Više od slike“, danas će u Narodnom muzeju u našem gradu biti upriličen razgovor sa kustosem istoričarem Milošem Pušarom, od kojeg će posetioci moći da saznaju više o poznatim ličnostima i događajima na slikama iz zbirke Muzeja. Početak je u 19 sati. 

Sindikalna organizacija penzionera:

Sindikalna organizacija penzionera Kikinda, Čoka i Novi Kneževac obaveštava članove i ostale građane da je sklopila sporazum o saradnji sa hotelom „Park“ u Ivanjici. Svi zainteresovani mogu po veoma povoljnim uslovima da borave u hotelu na bazi punog pansiona sa korišćenjem spa centra. Sva obaveštenja se mogu dobiti na brojeve: 0230 422 960 ili 060 700 7328 (za Kikindu), 063 335 647 (za Čoku) i 064 577 50 15 (za Novi Kneževac i Đalu). 

SC „Jezero“:

Letnja sezona na otvorenim bezenima u Kikindi i  Banatskom Velikom Selu počinje u subotu, 22. juna, a na dan otvaranja ulaz će biti besplatan. Cena dnevne ulaznice ostala je nepromenjena, i biće 300 dinara za odrasle, a za decu 200. Ulaz za decu do 7 godina je besplatan, kao i za trudnice, osobe sa invaliditetom i osobe sa posebnim potrebama i njihovog pratioca. Cena kartice je 400 dinara, uz sezonske dopune: za 50 ulazaka je 7 500 dinara, za 25 iznosi 4 500, dok je za 10 ulazaka 2 000 dinara. SC „Jezero“ je i u ovoj sezoni pripremio i posebne popuste i to: 30 posto popusta uz karticu 3+ (za porodice sa troje i više dece), 20 posto popusta za odlikaše (uz svedočanstvo ili knjižicu kao dokaz o proseku 5,00), a isti popust ostvaruju i zaposleni u MUP-u, vojsci, prosveti i medicinski radnici, uz potvrdu o zaposlenju. Popust od 50 posto odobrava se i najstarijim sugrađanima, uz penzionersku karticu, a roditelji ili staratelji koji samostalno vode neposrednu brigu o deci ostvaruju 20 posto popusta (potvrda koja se izdaje u Upravnoj zgradi Sportskog centra „Jezero“ Kikinda). 

Vreme:

Danas promenjivo oblačno, sa povremenom kišom i temperaturom do 22 stepena. U četvrtak slično vreme, a od petka sunčano i sve toplije. 

Bioprognoza: 

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Nesanica i reumatski bolovi su očekivane meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje opreznost.

error: Content is protected !!