Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 11. januar

Danas je utorak, 11. januar


Hitna služba:

Urgnente ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 32 puta. Na poziv pacijenata bilo je 21 intervencija, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 11 građana. 

Epidemiološka situacija:

Epidemiološka situacija u našem gradu se pogoršava, a zbog povećanog broja pregleda od danas radi i kovid ambulanta u Mikronaselju, koja će biti otvorena od 7 do 14 sati. Trenutno je u našem gradu aktivan 161 slučaj koronavirusa. U Opštoj bolnici hospitalizovano je šest pacijenata zaraženih koronavirusom. Radno vreme vakcinalnog punkta biće skraćeno, od 9 do 16 sati. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera obaveštava zainteresovane članove da mogu da rezervišu ogrevno drvo za narednu zimu. Za one koji to urade do kraja februara cena će biti zagarantovana, neće se menjati, a iznos će se plaćati na deset mesečnih rata, obustavom sa penzije. Radno vreme Udruženja je ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati, a telefon za sve informacije je: 421 442. 

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Narodni muzej:

U okviru „Raspusta u Muzeju“ danas od 11 do 13 sati biće održana edukativna radionica „Kikinda od A do Š“, namenjena deci uzrasta od 9 do 14 godina. U sklopu ciklusa radionica „Umetnički vodič kroz Muzej“, ostale su još dve, koje će biti održane danas i u petak. Ovaj program nammenjen je deci od 8 do 12 godina besplatan je, ali je prijava neophodna na: 061 401 29 81.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs iznosi 117,5878 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Oblačno i hladno sa mogućim slabim snežnim padavinama. Najviša temperatura u Kikindi biće minus jedan stepen. 

Bioprognoza: 

Pobolјšanje biometeorološke situacije pogodovaće hronično obolelim i osetlјivim osobama, ali i delјe mogu osećati izvesne tegobe. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi su mogući kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!