INFO GRAD KIKINDA, 11. avgust

Danas je četvrtak, 11. avgust

Kovid ambulanta:

Epidemijska situacija u našem gradu se pogoršava. Dnevno se otrkije oko 50 novih slučajeva koronavirusa, a u Bolnici je trenutno hospitalizovano deset kovid pozitivnih pacijenata. Radno vreme kovid ambulante kod Tehničke škole je od 7 do 22 sata, a telefon za informacije je 0230/316-204. 

Pojačana kontrola saobraćaja:

Do nedelje, 14. avgusta saobraćajna policija će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja, u sklopu akcije pojačane kontrole saobraćaja koja se sprovodi u 30 država. Kako je saopšteno iz MUP-a, saobraćajna policija će svakoga dana akcije angažovati ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u „presretačima“. Takođe, na auto-putevima će se meriti i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema. Iz MUP-a napominju da će određeni broj patrola snimati brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača. Vlasnici vozila koja budu snimljeni u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu osobe koja je načinila prekršaj.

*Crveni krst:

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u Crvenom krstu u ponedeljak, 15. avgusta, od 8.30 do 13 sati. Nedostaju sve krvne grupe, a najpotrebnije su A i O, kao i sve negativne krvne grupe. 

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u petak, 12. avgusta, od 8 do 10 časova električnu energiju neće imati potrošači u Ulici Đure Jakšića u Kikindi, od Čanadske do Dušana Vasiljeva. 

Kikindsko leto:

U okviru manifestacije „Kikindsko leto“ večeras sa početkom u 20 sati u dvorištu Kurije romsku kulturu i tradiciju predstaviće Udruženje „Romski oblak mašte“. 

Tamburaški sastav „Dunavske zore“ i glumac Milenko Pavlov izvešće muzičko-scenski igrokaz “Bećarske uspomene” u petak, 12. avgusta, u dvorištu Muzeja. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

*U subotu, 13. avgusta, sa početkom u 19 sati biće organizovan „Kikindski korzo“, šetnja kojom su generacije hodale i po kojoj se pamte neke davne i lepe godine, a na platou ispred Katoličke crkve biće izložba fotografija. Iste večeri, od 21 sat, na Starom jezeru biće organizovano disko veče. 

*U nedelju, 14. avgusta u dvorištu Narodnog muzeja biće održano veče poezije za decu, u okviru kojeg će biti predstavljena knjiga „Skakutavo detinjstvo“ Zorice Despotov. Učestvovaće i deca iz recitatorske sekcije „Miroslav Antić“ iz Mokrina. Poečtak je u 19 sati. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u petak, 12. avgusta na Starom jezeru biće prikazan naučno-fantastični akcioni film „Još 24 sata života“. Početak je u 21 sat. 

*Topolski kotlić u subotu u Banatskoj Topoli:

Udruženje ljubitelja prirode „Mrena“ iz Banatske Topole u subotu, 13. avgusta organizuje tradicioanlni 13. „Topolski kotlić“, takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Početak je u 15 sati, a podela ribe od 14 časova. Kotizacija je 2 000 dinara, a ekipe dobijaju 2 kilograma svežeg šarana. Obezbeđene su vredne nagrade. Prijavljivanje ekipa traje do petka, 12. avgusta na broj: 069/484 24 38. 

*Dečje pozorište „Lane“:

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 14. avgusta biće izvedena predstava „Lepotica i zver“. Početak je u 19 sati. 

*Sport:

Sportski savez Kikinde organizovaće turnir u basketu 3 na 3, koji počinje večeras. Utakmice će se igrati od 20.30 na Trgu ispred Pravoslavne crkve. 

Vreme:

Sunčano i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 29 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija će pogodovati hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.

error: Content is protected !!