INFO GRAD KIKINDA, 10. maj

Danas je sreda, 10. maj

 

Isključenje struje:
 
Zbog planiranih radova na električnoj mreži, u četvrtak, 11. maja bez struje će ostati celo selo Bašaid i celo selo Banatska Topola u periodu od 9 do 12 časova.
 
Raspored sakupljanja krupnog otpada:

U gradskoj zoni, narednih dana kontejneri za krupan otpad biće postavljeni po sledećem rasporedu: U sredu, 10. i četvrtak, 11. maja: 6 kontejnera nalaziće se u Sutjeskoj ulici, od Mike Antića do Žarka Zrenjanina. U četvrtak, 11. i u petak, 12. maja: po dva konetjnera biće u Suvačarskoj, Albertovoj, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, i u Gavrila Principa. Od petka, 12.maja do ponedeljka, 15. maja: 6 kontejnera biće postavljeno duž Ulice Rade Trnića.

Poljoprivredna stručna služba:

Poljoprivredna stručna služba Kikinda obaveštava poljoprivredne proizvođače koji još uvek nisu podneli zahtev za subvencije po hektaru da se zahtevi podnose onlajn preko aplikacije e-podsticaji, do 31. maja. Zahtevi za krave za uzgoj teladi za tov se podnose do danas, 10. maja,  za kvalitetna priplodna grla do 18, a za  tov junadi, svinja, jaganjadi i jaradi do 22. maja. Proizvođači koji nisu u mogućnosti da sami podnesu zahtev mogu se obratiti Poljoprivrednoj stručnoj službi, u Ulici Kralja Petra I 49.

Obeležavanje Međunarodnog dana fizičke aktivnosti:

Danas u periodu od 17 do 19 časova će na Starom jezeru (na potezu oko kafića) biti obeležen Međunarodni dan fizičke aktivnosti.

Festival balona u Kikindi:

U saradnji sa Balonarskim klubom iz Sente, Tursitička organizacija Kikinde će u prepodnevnim satima od 19. do 21. maja u našem gradu organizovati nešto novo, atraktivno i ineteresantno, a to je Festival balona. Ova akcija se u našem gradu održava prvi put. Pokrovitelj je Grad Kikinda, a tehničku podršku pruža Balonarski klub iz Sente. U četvrtak, 18. maja u poslepodnevnim satima, dva balona biće postavljena na Gradskom trgu za sve one koji budu želeli da vide kako izgledaju, kao i da se slikaju.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Redovna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi biće održana u četvrtak, 11. maja u prostorijama Crvenog krsta. Svi koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju od 8.30 do 13 časova. 

Majski sajam cveća:

Prodajna izložba cveća i sadnog materijala, kao i bazar na kojem će lokalni porizvođači izložiti različite proizvode, biće organizovani u subotu, 13. maja na Trgu. Majski bazar i sajam cveća trajaće od 10 do 17 časova. 

Narodna biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ raspisuje nagradni konkurs za najbolji trejler za knjigu izdatu na teritoriji Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije. Na konkursu mogu učestvovati autori do 20 godina starosti. Za više informacija, možete se obratiti Dunji Brkin Trifunović na imejl [email protected] ili pozivom na broj telefona 0230/316-084.

Dečje pozorište „Lane“:

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u našem gradu će se u nedelju, 14. maja, u 17 i 19 časova, održati lutkarska predstava „Avantura o saznanju“ o Nikoli Tesli po tekstu Jelene Paligorić Sinkević.

Takođe, u četvrtak, 11. maja će se na sceni ovog pozorišta odigrati inkluzivna predstava „Vulkanizerska radnja“ sa početkom u 19 sati, a koju su pripremili korisnici usluge Dnevni boravak Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Kikinde i članovi teatra „Gusani u magli“. 

Muzička škola:

Osnovna muzička škola “ Slobodan Malbaški“ poziva roditelje da prijave svoju decu na proveru sposobnosti radi upisa u muzičku školu.  Prijavljivanje se vrši putem  mejla: [email protected] ili pozivom na broj 0230 422 474. Budući učenici od instrumenata mogu da upišu klavir, harmoniku dugmetaru ili klavirnu, flautu, tamburu, klarinet, saksofon, violivnu,  gitaru, klarinet ili solo pevanje. U prijavi potrebno je navesti navesti ime i prezime deteta, JMBG, ime i prezime roditelja i JMBG, naziv škole koje će dete pohađati u septembru 2023. godine, takođe iz OMŠ “Slobodan Malbaški” napominju  da  je u prijavi potrebno navesti instrument ili više instrumenta, ali i kontakt telefon.

Vreme:

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti umereno do potpuno oblačno sa čestom kišom, ponegde i pljuskovima s grmljavinom, lokalno i sa uslovima za obilnije padavine.Do kraja ove i početkom sledeće sedmice biće i vetrovito.

Bioprognoza: 

Uticaj vremenskih prilika neće pogodovati hroničnim bolesnicima pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. Oprez se naročito savetuje bolesnicima sa varirajućim krvnim pritiskom astmatičarima i nervno labilnim osobama. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe i nervoze moguće su kod svih osetlјivih osoba. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

 

#servis #lokal #vesti #kikinda

error: Content is protected !!