Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 10. januar

Danas je ponedeljak, 10. januar


Hitna služba:

Urgnente ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 36 puta. Na poziv pacijenata bile su 22 intervencije, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 14 građana. 

Radosne vesti:

U toku proteklog vikenda u kikindskom porodilištu na svet su došle dve devojčice.

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Narodni muzej:

U okviru „Raspusta u Muzeju“ u utorak, 11. januara, od 11 do 13 sati biće održana edukativna radionica „Kikinda od A do Š“, namenjena deci uzrasta od 9 do 14 godina. U sklopu ciklusa radionica „Umetnički vodič kroz Muzej“, ostale su još dve, koje će biti održane u utorak i u petak. Ovaj program nammenjen je deci od 8 do 12 godina besplatan je, ali je prijava neophodna na: 061 401 29 81.

Vreme:

Oblačno i hladno sa mogućim slabim snežnim padavinama. Najviša temperatura u Kikindi biće nula stepeni. 

Bioprognoza: 

Nastavlјa se period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Naročit oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i bolova u kostima i zglobovima. Povećana pažnja u saobraćaju je preporuka svim učesnicima.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!