INFO GRAD KIKINDA, 1. april

Danas je ponedeljak, 1. april

 

Radosne vesti:

U toku vikenda, u kikindskom porodilištu na svet su došli devojčica i dečak.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas će od 8 do 11 časova bez struje ostati korisnici u Njegoševoj ulici u Kikindi, od Ive Lole Ribara do Vuka Karadžića. 

Od danas ponovo dozvoljene posete u Bolnici:

Od danas su ponovo dozvoljene posete pacijentima na stacionarnom lečenju u kikindskoj Bolnici, i to svakog dana od 15 do 17 sati. Posete će i dalje biti zabranjene pacijentima na Infektivnom i Dečjem odeljenju, kao i u Jedinici za intenzivno lečenje. Paketi za bolesnike će se nositi na odeljenje gde leže, u terminu predviđenom za posetu. Dozvoljeno je da u isto veme kod pacijenta u poseti može biti samo jedna osoba u trajanju do 15 minuta, uz obavezno nošenje zaštitne maske. 

Nacionalna služba za zapošljavanje:

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Kikinda organizuje Sajam zapošljavanja 4. aprila od 11 časova, u Sportskoj sali „Partizan“. Svi poslodavci koji imaju potrebu za novim kadrovima mogu da se prijave za učešće na ovom događaju i na taj način dobiju mogućnost direktnog kontakta sa velikim brojem tražioca zaposlenja. NSZ poziva i tražioce zaposlenja da se jave svojim savetnicima za zapošljavanje, kako bi preuzeli upute za učešće na sajmu i tako obezbedili sebi neposredan kontakt sa poslodavcima koji će ponuditi slobodna radna mesta. Za učešće na sajmu, svi zainteresovani mogu se prijaviti nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, preko imejl adrese: [email protected] ili putem telefona 0230/411-704.

Otvoren konkurs za upis na Kriminalističko-policijskom univerzitetu:

Konkurs za upis na Kriminalističko-policijskom univerzitetu otvoren je do 4. aprila. Na osnovnim akademskim studijama biće mesta za 85 kandidata, na strukovnim za 30, na računarstvu i informatici 20, a na forenzičkom inženjerstvu za 10 kandidata. Više o uslovima konkursa na kpu.edu.rs.

Kulturni centar:

Izložba „Mala lila haljina“, koja se realizuje u saradnji sa kruševačkim Narodnim muzejom i Kućom Simića, biće otvorena u galeriji Kulturnog centra u utorak, 2. aprila sa početkom u 19 sati. Izložba će moći da se pogleda do 4. aprila. 

Vreme:

Danas delimično oblačno i toplo. Maksimalna temperatura očekuje se do 28 stepeni.

Bioprognoza: 

Nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama koje imaju respiratorna i psihička obolјenja, a naročito srčanim bolesnicima. Glavobolјa, razdražlјivost i pogotovo reumatski bolovi su očekivani kao meteoropatske reakcije.

error: Content is protected !!