Gradski Info

INFO GRAD, 30. jun

Danas je četvrtak, 30. jun

Polaganjem kombinovanog testa, budući srednjoškolci juče su okončali trodnevno polaganje male mature i zvanično završili osnovnoškolsko obrazovanje. Preliminarni rezultati biće objavljeni sutra, 1. jula, u jutarnjim časovima, a istog dana učenici mogu da podnesu žalbu, elektronski ili u svojoj osnovnoj školi. Nakon toga, 5. jula biće objavljeni konačni rezultati.

Sednica Skupštine grada Kikinde:

Odbornici lokalnog parlamenta na današnjoj sednici, koju je sazvao predsednik Skupštine grada Kikinde, Mladen Bogdan, razmatraće 20 tačaka koje su se našle na dnevnom redu. Među prvima je donešenje odluke o konsolidovanom završnom računu budžeta za 2021. godinu, a potom niz tačaka koje se odnose na donošenje odluke o usvajanju izveštaja o radu i poslovanju ustanova socijalne zaštite u Kikindi. Odbornici će raspravljati i o cenovniku usluga vodosnabdevanja i kanalizacionih usluga JP „Kikinda“, potom o cenovniku usluga izrade vodovodnih priključaka , ali i usluga kontrolisanja, overavanja i popravke vodomera, kao i iznošenja retkih fekalija.

Hitna služba:

Služba hitne medicinske pomoći intervenisala je prethodnog dana 23 puta. Za ukazivanje lekarske pomoći na terenu javilo se 16 osoba. Obavljeno je 14  kućnih pregleda u gradu i  2 u okolnim selima, dok je 7 osoba zatražilo pomoć u ambulanti. 

JP „Toplana“:

Zbog izvođenja remontnih radova na zameni magistralnog vrelovoda, od danas do ponedeljka, 11. jula, za saobraćaj će biti zatvoren deo Njegoševe ulice, od ugla ulica Miloša Velikog i Cara Dušana, do Njegoševe i Vuka Karadžića. 

Isključenje struje:

Bez struje će sutra, 1. jula, od 8 do 10 časova, ostati ceo Mokrin, osim dela oko železničke stanice. Struje neće  biti zboga radova na električnoj mreži, navode iz Elektrodistribucije.

Letnji kamp za decu:

Centar za stručno usavršavanje Kikinda organizuje letnji kamp za decu uzrasta od 8 do 12 godina, koji će biti realizovan od 4. do 8. jula. Prijavljivanje za učešće je moguće putem imejla [email protected]. Cena za pet dana iznosi 1.000 dinara. 

Dom učenika:

Učenici koji nemaju prebivalište u Kikindi, a nakon osnovne škole nastavljaju školovanje u našem gradu, mogu da se jave na Konkurs za upis u Dom učenika srednjih škola „Nikola Vojvodić“. Upisni rok je od 12. do 22. jula. Sve informacije vezane za upis mogu da se pronađu na sajtu Doma učenika ili putem telefona: 0230/436-257. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa, u petak, 1. jula na Starom jezeru biće prikazan domaći film „Bilo jednom u Srbiji“. Početak projekcije je u 21 sat. 

Koncert OMŠ „Slobodan Malbaški“:

Osnovna muzička škola „Slobodan Malbaški“ organizovaće danas koncert u Narodnom muzeju, na kojem će nastupiti Milijana Zolotić Simić na violini i Nemanja Števanov na klaviru. Na programu će biti dela Tartinija, Bruha, Šuberta, Svendsena i Sarasatea. Početak je u 18 sati, ulaz je slobodan. 

Istorijski arhiv:

Časopis Istorijskog arhiva „Attendite“ puni punoletstvo, a njegov 18. broj biće predstavljen sutra, 1. jula, u Svečanoj sali „Kurije“, s početkom u 19 sati. Pored stručnih tekstova iz arhivistike, reč je i o napisima i temama iz istoriografije. Na predstavljanju u „Kuriji“ govoriće: arhivski savetnik i kustos -istoričar Zoran Veljanović, istoričar – arhivista Srđan Sivčev, kao  i direktor Istorijskog arhiva Milan Srdić.

Sport:

Predstojećeg vikenda, Teniski klub „Kikinda“ organizovaće Otvoreno prvenstvo Kikinde do 8 godina, takozvani narandžasti nivo. Iz ovog kluba pozivaju ljubitelje tenisa da dođu i bodre igrače, u subotu 2. jula. Početak turnira predviđen je za 10 časova, a biće održan na teniskim terenima SC „Jezero“. 
 
Škola jahanja:

Otvaranje škole jahanja Kikindskog konjičkog udruženja na starom pogonu III “Toze Markovića”, koje je prvobitno najavljeno za sutra, 1. jul, odloženo je za drugi dan, a razlog su visoke temperature koje ne pogoduju konjima, ali ni deci. Iz Kikindskog konjičkog udruženja  kažu da će javnost blagovremeno obavestiti o početku rada i terminima za decu.

Turistička organizacija:

Svi građani i gosti Kikinde imaće priliku da od 10. jula uživaju u polučasovnoj vožnji fijakerima kroz najlepše ulice, nedeljom, od 18 do 20.30 minuta. Ova nova turistička ponuda biće bez zvanične naknade, što znači da je cena vožnje karucama na dobrovoljnoj osnovi.

Kursna lista:
 
Zvanični srednji kurs iznosi danas  117, 4055 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Pred nama je pravi letnji dan. Biće sunčano i veoma toplo. Minimalna temperatura 19, najviša 37 stepeni.

Bioprognoza: 

Svim hronično obolelim i osetlјivim osobama se savetuje naročita opreznost usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, malaksalosti i glavobolјe. Preporučuje se izbegavanje boravka na otvorenom u najtoplijem delu dana, primena adekvatne zaštite od UV zračenja, kao i smanjenje fizičkih napora. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!