U petak sednica: Na dnevnom redu i odluka o ceni usluga daljinskog grejanja

fb-share-icon0
0
Pin Share20

U petak, 30. septembra biće održana 23. sednica Skupšine grada, a među 24 tačke reda pre odbornicima će se naći donošenje rešenja o davanju saglasnosti na cene usluga daljinskog grejanja Javnog preduzeća „Toplana“. Predsednik Skupštine grada Mladen Bogdan podseća da je u proteklom periodu već bilo zahteva za povećanjem cene grejanja, a gradska vlast je, kroz subvencije Javnom preduzeću „Toplana“, prošle godine, kada je bila bolja situacija sa energentima i na svetskom nivou, uspela da odloži ovo poskupljenje: 

-Ovoga puta ćemo morati da damo saglasnost na korekciju cena daljinskog grejanja i složimo se sa predlogom „Toplane“ da se cena poveća za paušalne korisnike, zbog povećanja cene gasa i struje. Građanima kojima se cena računa po metru kvadratnom, računi će biti veći za 23 procenta, a onima kojima se računa po kilovat času za 28 posto. To bi značilo da će domaćinstvu, koje živi u stambenom prostoru od oko 60 kvadrata, i ako su dosad plaćali oko 10 000 dinara grejanje, naredni račun biti između 12 000 i 12 500. To je svakako nepopularno i nije dobro, jer su i sve druge cene povećane, i životne namirnice, hrana, energenti i gorivo – rekao je Bogdan i dodao da lokalna samouprava neće sedeti skrštenih ruku i imaće adekvatan odgovor na ovaj udar po džepu građana, a mere će biti pre svega usmerene na one sa niskim primanjima i koji su i do sada imali problem sa plaćanjem struje i grejanja. 

Građani će veće račune dobiti odmah na početku grejne sezone:

Postojala je obaveza da se ovo usvoji do kraja septembra, kako bi bilo uvedeno u novu grejnu sezonu. Sve od potrebnih procedura je bilo ispoštovano, a važno je da naši sugrađani znaju da nismo imali izbora. Energetski trendovi su negativni tako da moramo da usvojimo ovo nepopularno poskupljenje. 

Među tačkama dnevnog reda naći će se i donošenje odluke o izradi izmena i dopuna plana generalne regulacije centralnog dela naselja Kikinda:

U narednom periodu ćemo voditi računa i o našim zelenim površinama. Imamo ideju da na još olji i lepši način uredimo naš Veliki park „Blandaš“. Po nekim našim planovima biće proširen. kako bi ova kikindska zelena oaza bila na uživanje svim sugrađanima – rekao je Bogdan. 

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!