Sve je spremno za početak nove školske godine

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Novu školsku godinu osnovnoškoslke i srednjoškolske obrazovne ustanove u našoj zemlji započeće u četvrtak, 1. septembra, po redovnom planu i programu, koji je važio pre pojave epidemije koronavirusa. Nastava će se odvijati neposredno, bez ograničenja broja učenika u odeljenjima. Tihomir Farkaš, direktor Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ i predsednik Aktiva direktora osnovnih škola kaže da je sve spremno za početak školske godine:

U završnim smo fazama pripreme, tako da ćemo spremni dočekati prvi septembar. Sastanci direktora i nastavnička veća su u toku, sve u cilju da početak školske godine bude maskimalno dobro organizovan. Najvažnije je da krećemo sa redovnom nastavom, jer je mnogo priča o tome bilo u proteklom periodu, ali su škole prepoznate kao mesta gde se ne razvija zaraza. Stanje će biti praćeno na dnevnom nivou, u saradnji sa timom Ministarstva prosvete će se nedeljno donositi odluke, ali se nadamo da neće biti potrebe za bilo kakvim pomeranjima i promenama – kaže Farkaš. 

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je da je Glavni odbor tog sindikata doneo odluku o štrajku prvog dana predstojeće školske godine. Naš sagovornik kaže da će štrajk biti i u nekim školama u našem gradu:

Pojedini sindikati su zakazali štrajk, tako da će u nekim školama i u našem gradu časovi trajati 30 minuta. Sva obaveštenja će i roditelji i učenici na vreme dobiti od škola. 

Ove školske godine u prvi razred krenuće 450 đaka, što je na nivou broja iz prethodnih godina:

Prvaci su već upisani, a u proteklom periodu smo nastojali da roditeljima pomognemo, kako bi sa što manje dokumentacije i posla završili upis. Već su organizovani prijemi prvaka, a roditelji su obavešteni o udžbenicima koje je potrebno nabaviti. 

Projekat „Zato što volim Kikindu“ realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u 2022. godini. 

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!