Seljački parti u Mokrinu 13. put 20. avgusta

Tradicionalni, 13. po redu Seljački parti biće održan u subotu, 20. avgusta na Vašarištu u Mokrinu, sa početkom u 12 časova. Ova manifestacija ima za cilj da posetiocima, pre svega mlađim generacijama, pokaže na koji način su se nekada davno zabavljali Mokrinčani. Nenad Čavić, idejni tvorac i organizator „Seljačkog partija“, za naš radio kaže da je sve spremno za ovu manifestaciju i da su igre standardne:

Deca će prvo kruniti kukuruz, a nakon toga praviti kule od čokanja. Trka u džakovima će biti i za decu i za žene, a i ove godine imaćemo zanimljivu disciplinu čičkaroše. Muškarac na leđima nosi damu, njemu su vezane oči, a ona mu govori kuda da ide. Slično tome je i trakarenje, s tim što žena sedi na trakarama, a muškarac, takođe vezanih očiju gura trakare preko slame i ostalog – objašnjava Čavić i dodaje da će učesnici biti anketirani, kako bi organizatori znali šta je to što treba unaprediti ili eventualno promeniti. 

Prijavljivanje za igre je na licu mesta, a organizatori su pripremili lepe nagrade, kao i pehare, medalje i diplome. 

 

I ove godine manifesatcija poćinje u podne, takmičenjem u kuvanju riblje čorbe. Zainteresovane ekipe mogu da se prijave do 17. avgusta, na broj: 060 687 67 27. Kotizacija po ekipi je 2 000 dinara:

Došli smo na ideju da to promenimo, ali je za sada većina za kuvanje riblje čorbe. Imamo predlog da to bude pileći paprikaš sa knedlama, pa ćemo i za to anketirati ekipe, i u zavisnosti od njihovih želja organizovaćemo naredne godine takmičenje – kaže Čavić. 

Nakon uzbudljivih i interesantnih igara, dodele priznanja i proglašenja pobednika nastupiće bend BRE, odnosno Beogradski rok eksperti. Početak koncerta je u 20.30. 

Projekat „Zato što volim Kikindu“ realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u 2022. godini. 

error: Content is protected !!