RCT „Dušan Vasiljev“ u nedelju organizuje prijem novih polaznika

Regionalni centar za talente „Dušan Vasiljev“, koji samostalno funkcioniše već osmu godinu, u nedelju, 24. septembra u 10 časova u Gimnaziji organizuje prijem za nove polaznike, uzrasta od 7. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Pohađanje nastave i rad u Centru potpuno su besplatni za sve polaznike. Ni ove godine neće biti organizovano testiranje, nego je dovoljno da zainteresovani dođu u nedelju u Centar, upoznaju se sa svojim mentorima i dobiju informacije o tome kako će rad biti organizovan u narednom periodu:  

Nismo pravili neke značajne izmene, jer smo prethodne godine imali rezultat koji je prevazišao sva naša očekivanja. U protekoj sezoni upisano je 112 polaznika, što je već bilo na ivici naših kapaciteta, a na proleće, na državnim takmičenjima talenata naši polaznici su osvojili petnaestak republičkih nagrada, što nam je bio signal da se bar još jednu godinu zadržimo u ovim okvirima. Prošle godine smo uveli dve nove oblasti, engleski jezik i ekologija i zaštita životne sredine -rekao je Srđan Srdić, rukovodilac RCT „Dušan Vasiljev. 

Ove godine moguće je pratiti nastavu, pisati naučno-istraživačke radove i takmičiti se iz: istorije, biologije, geografije, fizike, matematike, psihologije, književnosti, srpskog jezika, engleskog jezika i ekologije i zaštite životne sredine:

Psihologija je ubedljivo najatraktivnija oblast, jer je izuzetno je veliko interesovanje na odseku za psihologiju i u Beogradu i u Novom Sadu, tako da za jedno mesto ima prijavljenih čak šest – sedam kandidata. Mentor u oblasti psihologije u Centru je već deset godina Sanja Mrakić i ta grupa je van svake konkurencije u Srbiji, što pokazuju i rezulotati. Takođe, veoma su popularne i grupe za fiziku i matematiku, koje vodi Marija Popović, koja je postigla istorijski rezultat prošle godine, sa najvećim brojem mentorisanih radova, računajući svih deset regionalnih centara u našoj zemlji. Jedino francuski jezik nije takmičarski predmet i mogu da ga pohađaju i predškolsci i osnovci i srednjoškolci – dodao je Srdić. 

error: Content is protected !!