Milorad Šibul poziva sugrađane na „Škembe fest“ u subotu na Starom jezeru

U subotu, 7. oktobra, na Starom jezeru po četvrti put biće organizovano gastronomsko takmičenje „Škembe fest“. Skup takmičara biće od 10 do 11, a osim gastronomskog takmičenja, biće organizovane i „Igre bez granica“ za decu, kao i prodaja domaćih proizvoda. Milorad Šibul, organizator „Škembe festa“, kaže da je prijavljeno dvadesetak ekipa:

Imamo prijavljene ekipe iz Kikinde, okolnih sela, Kanjiže, Novog Sada i Zrenjanina, a ono što je novo je da ćemo imati i učesnike iz inostranstva, i to iz Rumunije, Mađarske i Hrvatske. Kuvanje škembića počinje u podne, u 15 časova je predaja uzoraka, a u 16 će biti proglašenje pobednika. Osim gastronomskog takmičenja, biće tu i animator za decu, tako da preproručujem porodicama da dođu sa decom. Biće tu i razne igre za starije, kao i tamburaši, tako da će to biti jedan zaista lep dan za uživanje– rekao je Šibul. 

Škembići su vrlo specifični i za njih su vezane predrasude, tako da ih mnogi ne vole, a da nisu ni probali. Dobro skuvani i  pripremljeni škembići se retko kome ne dopadaju, tako da, ako ih ne volite, to možda samo znači da niste probali stvarno dobre škembiće. Prava prilika za to biće u subotu, poručuje naš sagovornik:

Problem kod mnogih je što tvrde da ih ne vole, a nisu ih ni probali. U pitanju je jedno zaista lepo jelo, koje je komplikovano skuvati, jer proces dugo traje, a tajna dobrih škembića je u balansu začina. U subotu će biti prava prilika za sve da probaju škembiće, jer će među učesnicima biti i profesionalni kuvari koji rade u restoranima. Pored škembića, biće tu i vojvođanskih delikatesa, kao što su čvarci, švargle, majuške, šunke, slanine i domaće kobasice, tako da ko god dođe sigurno neće ostati gladan – dodao je Šibul. 

error: Content is protected !!