Marko Markovljev o takmičenju „Srbija u ritmu Evrpe“ i večerašnjem koncertu Milana Prunića

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Kulturni centar, drugu godinu zaredom, realizuje učešće našeg grada u velikom projektu „Srbija u ritmu Evrope“, muzičkom takmičenju koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću i podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije. Takmičenje okuplja decu i omladinu uzrasta od 14 do 21 godine, a Kikinduu će u subotu, 15. oktobra predstavljati naše četiri mlade sugrađanke:

Naš grad predstavljaće: Ena Gogić, Mima Menda, Ena Šošić i Milana Rajkov. One će nastupiti sa pesmom „Qami, Qami“, jermenske predstavnice na Dečjoj pesmi Evrovizije od pre nekoliko godina. Devojke se već uveliko vredno spremaju, njihova posvećenost je za svaku pohvalu, nekad imam utisak da se spremaju za pravu Evroviziju. Ove godine takmičenje će biti uživo, na Prvoj televiziji, a sms glasanje će biti na sam dan uživo prenosa. Uskoro ćemo započeti aktivnu promociju predstavnica Kikinde, a nadamo se da će sugrađati glasati za njih u što većem, kako bi naredne godine naš grad bio domaćin ovog lepog takmičenja – rekao je Marko Markovljev, v.d. direktora Kulturnog centra Kikinda. 

Naš sugrađanin Milan Prunić Duma velikim koncertom u Narodnom pozorištu večeras će obeležiti 50 godina muzičke karijere. Za koncert je, kaže Markovljev, vladalo izuzetno veliko interesovanje:

Milan Prunić je zaista bard muzike sa ovih prostora, prepoznatljivo lice našeg grada i ambasador Kikinde u svakom mogućem smislu. Njegove pesme i sve ono što radi su zaista obeležili decenije iza nas. Činjenica da smo u roku od jednog dana ostali bez karata za koncert govori mnogo o tome šta naši sugrađani misle o gospodinu Pruniću. Večeras ćemo na koncert prvo pustiti one koji su uspeli da preuzmu besplatne karte, a nakon toga će moći da uđu i ostali zainteresovani, koliko bude moglo da stane publike u Pozorištu. 

Kulturni centar je ustanova koja neguje amatersko stvaralaštvo i uvek je tu da za sugrađane organizuje interesantne događaje:

Organizujemo veliki broj izložbi, koncerata i promocija knjiga. Naša vrata su otvorena svima koji žele da prikažu svoj rad, dajemo prostor naročito lokalnim umetnicima da se predstave, tako da je Kulturni centar mesto odakle će njihova umetnost krenuti ka nečem većem.

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!