Kuvar Radovan Subin objavio prvu knjigu, promocija 19. oktobra u Kikindi

Poznati kuvar, naš sugrađanin Radovan Subin, napisao je svoju prvu knjigu pod nazivom „Zlatnom varjačom po svetu“, u izdanju Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa. Knjiga će biti predstavljena Kikinđanima 19. oktobra u Narodnom muzeju, dok će dva dana kasnije promocija biti održana i u njegovoj rodnoj Srpskoj Crnji. Subin je kao šef kuhinje Karavna kulture Republike Srbije dosta proputovao po Evropi, tako da je poželeo da sve to zabaleži, kako bi ostala trajna uspomena: 

Knjiga ima 214 strana, 60 slika u boji, 20 recepata i deset anegdota. Hrana nekog naroda predstavlja i njegovu kulturu, jer jezikom hrane svi znamo da pričamo. Meni se najviše dopada mađarska kuhinja, jer u jednom zalogaju i u jednom momentu osetite sve ukuse. Mađari su veliki gurmani i sviđa mi se što imaju sluha za gastronomiju i veoma uživaju u hrani. Veliku zahvalnost za ovu knjigu dugujem mom velikom prijatelju profesoru doktoru Saši Stepanovu iz Beograda, poreklom Kikinđaninu, koji mi je pružio veliku podršku i pomoć – rekao je Subin. 

Radovan Subin je mnogo puta osvajao različita priznanja iz oblasti gastronomije, a kako kaže, najdraže mu je ono koje je osvojio nedavno u Severnoj Makedoniji:

Pre dve nedelje sam bio pozvan na „AgroMak“ festival gastronomije, gde sam bio predsednik žirija. Sve je bilo izuzetno lepo, Makedoci su sjajni domaćini, a na kraju festivala su mi dodelili priznanje „Ambasador gastronomije“, za doprinos saradnji i međususedskim odnosima. Jako je velika čast i zadovoljstvo dobiti takvo priznanje, ali je u isto vreme i obavezujuće – ispričao je Subin. 

error: Content is protected !!