Do kraja „Kikindskog leta“ bogat i raznovrstan program za sve generacije

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Do kraja manifestacije „Kikindsko leto“, koja se završava 31. avgusta, Kikinđani i svi gosti našeg grada imaće priliku da uživaju u bogatom i raznovrsnom programu, za sve ukuse i uzraste. Loše vreme u nedelju planirano veče pozije za decu odložilo je za danas, kaže za naš radio v.d. direktora Turističke organizacije Jasmina Milankov:

U dvorištu Muzeja večeras sa početkom u 19 sati biće predstavljena knjiga „Skakutavo detinjstvo“ Zorice Despotov, a učestvovaće i deca iz recitatorske sekcije „Miroslav Antić“ iz Mokrina. Nakon toga, sa početkom u 20 sati, na Trgu ispred Gradske kuće, očekuje nas koncert Omladinskog duvačkog koncerta Srbije. Nakon subotnjeg „Disko Delfina“, u petak ćemo ponovo imati muzičko veče, u pitanju su domaći hitovi devedesetih godina, na otvorenim bazenima SC „Jezero“. Ukoliko bude kiše, koja je najavljena za petak, ovaj događaj će biti odložen za 2. septembar – kaže Milankov. 

Nakon dve godine pauze zbog epidemije, u programu „Kikindskog leta“ su i pozorišne predstave:

U subotu od 21 sat, u dvorištu Kurije, biće odigrana predstava „Bark mrak“ u kojoj igraju Aleksandra Belošević i Janko Cekić. Narednog dana, u nedelju, od 19 sati biće izvedena predstava za decu „Princ žaba“. 

Naredne sedmice, u utorak, 23. avgusta očekuje nas projekcija filma u dvorištu Biblioteke, u okviru letnjeg bioskopa, a program u dvorištu Muzeja nastavlja se u četvrtak, 25. avgusta, kada će nastupiti ŽPG „Melizmi“:

U petak nas ponovo očekuje jedna lepa pozorišna predstava sa mnogo glumaca, a zove se „Komedija zabune“, u kojoj igraju Jelica Sretenović, Nataša Aksentijević, Milica Janketić, Katarina Barjaktarević, Nemanja Janičić, Peđa Damnjanović, Saša Joksimović i Ognjen Drenjanin. U subotu, 27. avgusta gostovaće poznati glumac Nebojša Milovanović sa svojim stend daunom, biće tu i glume i muzike, tako da će to biti lep kraj „Kikindskog leta“ kada su u pitanju gosti sa strane. U nedelju, 28. avgusta sa početkom u 20 sati predstaviće nam se KUD „Petar Kočić“ iz Novih Kozaraca. Kikindsko leto završavamo u sredu, 31. avgusta, kada će nam mlade plesačice iz grupe „Dance N soul“ izvesti interesantan program. 

Projekat „Zato što volim Kikindu“ realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u 2022. godini. 

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!