Jasmina Milankov o Sajmu turizma u Bijeljini, Festivalu balona i oslikavanju murala u gradu

Predstavnici Turističke organizacije Kikinde otuptovali su u Bijeljinu, gde će na 12. po redu Sajmu turizma i gastrokulture predstaviti turističke potencijale našeg grada. Dvodnevni sajam u Bijeljini okupiće oko 80 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske: 

Prvi put ćemo se predstaviti na ovom sajmu, a kolege iz Bijeljine su već nekoliko puta bile kod nas na manifestaciji „Dani ludaje“. Spremili smo našu standardnu ponudu i želja nam je da ljudi iz Bijeljinje i okoline dođu da posete naš grad, u bilo koje doba godine, a između ostalog i na našu tardicionalnu manifestaciju – kaže Jasmina Milankov, v.d. direktora Turističke organizacije Kikinde. 

U saradnji sa Balonarskim klubom iz Sente, Tursitička organizacija će od 19. do 21. maja u našem gradu organizovati nešto novo, atraktivno i ineteresantno, Festival balona:

U pitanju su veliki baloni u kojima može da se leti i putuje. Leteće 13 balona iz Srbije, Rumunije, Slovenije i Mađarske, a vožnje balonom iznad grada trajaće oko sat vremena. Nadamo se da će nas vreme poslužiti i da će ova nova aktivnost u našem gradu biti veoma interesantna sugrađanima. Kikindska Turistička organizacija sarađuje sa mnogim gradovima iz naše zemlje, kao što su Bor, Valjevo i Negotin, a grad na severu Banata ostvariće lepu saradnju i sa Leskovcem, gradom sa juga zemlje:

Više puta smo se na različitim sajmovima i dešavanjima sretali sa predstavnicima TO Leskovac i dogovorili smo se da, mi promovišemo tamo „Dane ludaje“, a oni kod nas čuvenu „Roštiljadu“. Popularna leskovačka manifestacija se organizuje u avgustu, tako da će promocija u Kikindi biti verovatno početkom juna, kako bi naši sugrađani mogli da se organizuju i da otpuju. Mi ćemo u avgustu tamo imati promociju „Dana ludaje“, kako bismo Leskovčanima predstavili i dočarali naše kolače, bundeve i sve ono što imamo da ponudimo.

Naša sagovornica najavila je i akciju oslikavanja murala na fasadama zgrada u našem gradu:

Neki od sugrađana koji žive u Mikronaselju i u centru grada dobili su, preko Skupštine stanara i upravnika zgrada, dopis od Turističke organizacije koji se odnosi na umetničko oslikavanja fasada. Nadamo se da će ovo biti samo prva faza i da ćemo naredne godine obezbediti još više sredstava, jer zgrada za oslikavanja svakako imamo dosta. U pitanju je izrada murala, a naišli smo i na veliku podršku lokalne samouprave i gradonačelnika. Već posle 1. maja ćemo započeti ovu akciju, teme su opšte, kao što su ljubav, prijateljstvo i dobri komšijski odnosi, tako da se nadamo da će u narednih nekioliko godina veliki broj fasada u našem gradu biti oslikan na najlepši mogući način. 

error: Content is protected !!