Jasmina Milankov o priznanju „Najbolje iz Vojvodine“

Na Sajmu turizma u Novom Sadu, koji je održan od 17. do 19. novembra, kikindska manifestacija “Dani ludaje“ ponela je titulu “Najbolje iz Vojvodine“. Odlukom Pokrajinske vlade, oznaku kvaliteta dobio je 21 proizvod, usluga ili manifestacija, a priznanja je uručio pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević. Jasmina Milankov, v.d. direktora Turističke organizacije kaže ovaj sertifikat mnogo znači:

Bilo je veliko zadovoljstvo naći se među laureatima nagrade „Najbolje iz Vojvodine“, koju Vlada Vojvodine dodeljuje preko Sekretarijata za privredu i turizam, a u odlučivanje ko je od kandidata zaslužio to priznanje uključuju se Turistička organizacija Vojvodine i Jugoinspekt, kao sertifikaciona kuća. To je za nas zaista veliko priznanje i zajednička nagrada svih nas, koji se svake godine trudimo da nešto novo pokažemo, napravimo iskorak i na taj način pokažemo da naša manifesatcija „Dani ludaje“ treba da traje još dugo. Pre pet godina dobili smo i „Turistički cvet“, kao najaviše priznanje u oblasti turizma u našoj zemlji, ali ovakvu nagradu do sada nismo dobili i zasita smo ponosni na to – rekla je Milankov. 

Pored najveće kikindske manifestacije, priznanje je pripalo i Destileriji “Hubert 1924“ iz Banatskog Velikog Sela za kvalitet voćnih rakija, tako da je, uz Novi Sad, Kikinda jedina sredina kojoj je na Sajmu pripalo više od jednog priznanja.

 

Tokom celog meseca, u okviru  ekološke manifestacije „Sovembar“, organizovani su edukativni, zabavni i naučni programi, namenjeni pre svega deci i mladima:

Pozvala bih sve sugrađane da sutra, u petak, 25. novembra od 10 sati dođu u Sportsku salu „Partizan“, gde će moći da vide šta su to sve deca napravila na temu sova. Svake godine je u pitanju zaista kreativno i maštovito predstavljanje naših sova. U pola 11 zakazana je „Sova patrola“ odnosno brojanje sova, kada će deca koja su se prijavila zajedno sa predstavnicima „Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije“ proveriti koliko sova trenutno ima u našem gradu. Najviše ih ima na Trgu, između dvorišt OŠ „Vuk Karadžić“ i Pravoslavne crkve, kao i kod Gimnazije. 

error: Content is protected !!