Gradonačelnik o „Danima ludaje“: „Kikinda je gostinska soba ispunjena ljubavlju i gostoprimstvom“

Najveća i najznačajnija kikindska manifestacija „Dani ludaje“ počela je danas i trajaće do nedelje, 18. septembra. I ove godine sve Kikinđane i mnogobrojne goste našeg grada očekuje bogat i raznovrstan program, za sve ukuse i uzraste. Gradonačelnik Nikola Lukač ističe da su „Dani ludaje“ za sve Kikinđane nešto posebno i predstavljaju period kada svi oni, koji su iz bilo kog razloga trenutno van grada, dođu i budu deo manifestacije u čast bundeve:

Veliki broj gostiju će od danas do nedelje biti u našem gradu, kako iz susednih lokalnih samouprava, tako i iz cele Srbije, ali i regiona. Dani ludaje su prerasli u ozbiljnu manifestaciju, a kompletan tim u gradu koji radi na organizaciji trudi se da svake godine bude nešto novo i interesantno. U petak nas očekuje čuveni maskenbal i karneval naših mališana, imaćemo i Evropski kutak, Banatski fruštuk i Mini sajam preduzetnika. Sve koji dođu ćemo sa ljubavlju ugostiti, a siguran sam da će za svakoga biti nešto zanimljivo i da ćemo svi zajedno uživati u programu koji smo pripremili – kaže Lukač. 

 

Centralni događaj manifestacije je takmičenje u kategorijama najduže i najteže bundeve, koje će biti održano u subotu na Trgu, sa početkom u 17 časova:

To je ono što privlači najviše pažnje, pored svih gastronomskih specijaliteta koji su karakteristični za ovaj naš multikulturalni i multinacionalni region. Napomenuo bih da smo od ove godine član Svetske asocijacije, tako da će od ove godine svaki rezultat zvanično izmeren na manifestaciji biti zabeležen na svetskom nivou. Nadamo se da ćemo u nekom narednom periodu ponovo imati obaranje rekorda, koji trenutno u kategoriji najteže bundeve iznosi 639,5 kilograma, a najduže 366 centimetara. 

U okviru muzičkog programa, večeras od 20 sati koncert će imati violinista Jovan Kolundžija sa kamernim orkestrom, u petak će u 20 sati nastupiti grupa „Van Gog“, a u 22 sata „Kerber“, u subotu sa početkom u 21 sat koncert će održati Zdravko Čolić, a u nedelju će manifestaciju zatvoriti nastup Dejana Petorivća i „Big benda“, koji je zakazan za 20 časova:

Očekujem da će sva četiri dana biti izuzetno lepa atmosfera i da će se svi dobro provesti, da će gosti našeg grada biti zadovoljni, napustiti Kikindu puni divnih utisaka i da će poželeti da se vrate. Očekujemo i ove godine veliki broj gostiju iz Rumunije, a granični prelaz će raditi non-stop, od petka do nedelje. 

Na pitanje zašto voli Kikindu, gradonačelnik odgovara:

Živim ovde i dajem sve od sebe za svoj grad. Volim Kikindu, kao i drage ljude, prijatelje, komšije, volim sve što imamo u ovom gradu, koji je za mene jednostavno najlepši i najbolji grad na svetu. 

error: Content is protected !!