Finale 37. Gusanijade u nedelju u Mokrinu

Finalne borbe 37. Gusanijade biće održane u nedelju, 26. februara, sa početkom u 10 časova. U kategoriji jednogodaca, finalisti su Kampaco i Žućko, najbolji dvogoci su Piksi i Spasoje, dok će se u senioskoj konkurenciji za titulu šampiona boriti Batak, vlasnika Nikole Nikića, i Fedor, Miroslava Čeleketića:

Sve je počelo 18. decembra. Na svake dve sedmice išlo je kolo za kolom, a sad u nedelju imamo finale, kada ćemo saznati ko će ostati neporažen. Ukupno je u sve tri kategorije bilo 116 učesnika. U toku je sezona parenja, guske nose jaja, tako da su oni sada najegresivniji. Neko se u Mokrinu, pre dosta godina, dosetio da od toga napravi takmičenje po kup sistemu – kaže Živica Terzić, predsednik Udruženja „Belo pero“ iz Mokrina. 

Finalista Batak u polufinalu uspeo je da savlada prošlogodišnjeg šampiona, Rodca. Vlasnik Nikola Nikić, kaže da je njegov ljubimac spreman za nedeljni meč:

Pobedio je nekoliko šampiona do sada, tako da je red da i on osvoji tu titulu. Kao mlad je bio pobednik, a nakon ovog finala ide u penziju. Ima osam godina, mogao bi još da se bori, ali dosta je, povlači se posle ovog meča i ide u razmnožavanje – kaže Nikić.

Borbe guskova mogu da traju od desetak sekundi do dvadeset i više minuta:

Batak je ove godine imao zanimljive borbe, koje su trajale između 5 i 16 minuta. Moj gusan je zbog uspeha od pre dve godine imao manje mečeva od protivnika, za sada četiri, dok je Fedor imao 5 borbi jer je morao da prođe kroz kvalifikacije. Pobednika odlučuju volja i izdržljivost, ne može svako da bude šampion. 

error: Content is protected !!