Četvrti „Mamut open“ turnir u basketu 3 na 3 u subotu na Trgu

Sportski centar „Jezero“, uz pokroviteljstvo Grada Kikinde, organizovaće u subotu, 18. maja sa početkom u 12 sati na gradskom Trgu četvrti po redu turnir u basketu 3 na 3 „Mamut open“. U pitanju je turnir „A“ kategorije, koji će okupiti ekipe u konkurenciji profesionalnih seniora, seniorki i dece do 14 godina, a biće organizovana i takmičenja u brzom šutiranju trojki i u zakucavanju. Košarkaški savez prepoznao je kapacitete i dobru organizaciju SC „Jezero“ i Grada Kikinde, tako da će osim u gradu i turnir u Mokrinu postati tradicionalan. Kako je istakao Dejan Pudar, direktor SC „Jezero“, s obzirom na to da su u pitanju rangirni turniri pod pokroviteljstvom FIBA, u okviru zvaničnog Državnog prvenstva, i Kikinda i Mokrin su sada na svetskoj mapi basketa 3 na 3: 

Vaskršnji turnir u Mokrinu je bio spektakularan, a nadamo se da će i u Kikindi biti barem takav, ako ne i bolji. Imamo za sada prijavljenih sedam seniorskih ekipa, 4 ispod 14 godina, a nadamo se da ćemo imati prijavljene i ženske timove. Očekujemo zaista kvalitetan turnir, tako da bih pozvao sugrađane da dođu u što većem broju – kaže Pudar. 

 

Prvoplasirana ekipa u pro seniorskoj kategoriji osvojiće 150.000 dinara i slot na velikom finalu Srbije, drugoplasirana ekipa osvojiće 30.000 dinara i sportsku opremu, a trećeplasirana ekipa okitiće se bronzom i dobiće 20.000,00 dinara i sportsku opremu. Turnir će osim takmičarskog, imati i humanitarni karakter: 

Ove godine smo odlučili da kotizacija ne postoji, nego da ekipe, u skladu sa svojim mogućnostima, odvoje sredstva koja će biti uplaćena Udruženju „Deca sa ahondroplazijom“. Želimo na taj način da podržimo njihovu kampanju „Hoću da rastem“. 

 

error: Content is protected !!