Basic komadi odeće – šta morate imati u ormaru

Basic komadi odeće predstavljaju osnovu svake kombinacije i važe za najzahvalnije odevne komade koje možete kupiti, s obzirom na to koliko ćete ih koristiti. Jednobojne i jednostavne komade koje ćete često nositi treba birati sa posebnom pažnjom i voditi računa o tome da kupujete ništa drugo do kvalitet.

Takođe, upravo ovakvi komadi treba da preovladavaju u ormaru, jer su oni osnova od koje sve počinje. Kitnjasti komadi često izazivaju efekat “nemam šta da obučem” jer se znatno teže kombinuju nego jednostavni komadi.

Evo vodiča kroz svet basic komada odeće, otkrijte šta to treba da posedujete u svom ormaru i na koji način da ga kombinujete.

Bela i crna majica – osnov svakog dobrog stajlinga

Ženske majice daju mnogo slobode po pitanju dezena, boja i oblika, što nas često odvede daleko od osnove, te zaboravimo da u našem ormaru treba da se nađu jednobojni komadi koji sjajno izgledaju uz najrazličitije kombinacije. Konkretno, to su bela i crna majica.

Bilo da su dugih ili kratkih rukava, obične pamučne majice u beloj i crnoj boji su osnov mnogih odevnih kombinacija – sa njima možete kombinovati saoke, kardigane, farmerke, boho pantalone šarenog dezena, ali i klasičnu teksas suknju.

Kada u svom ormaru imate kvalitetnu belu majicu na koju možete dodati nakit po želji, i obući bilo šta, uvek imate šta da nosite! Ista je situacija i sa crnom, a koju ćete od ove dve boje odabrati zavisi od vašeg senzibiliteta ali i od godišnjeg doba.

Još jedna boja koja je obično osnov kombinacija je i siva, te tako treba imati majice i u ovoj potpuno neutralnoj boji.

Udoban par farmerki – omiljeni komad odeće

Ništa kao udobne farmerke koje vam dobro stoje! U njima ćete izgledati odlično i možete ih nositi gotovo u svakoj prilici, osim u onim najformalnijim. Odlično se kombinuju u najrazličitije bluze, možete ih nositi u bilo koje godišnje doba.

Farmerke se ubrajaju u mali broj odevnih komada koji se mogu nositi i uz ravnu obuću i uz štikle. Pogodne su za noćni izlazak, ali i za odlazak na posao ili fakultet. Ko se srodi sa ovim komadom odeće, uživa u njegovoj udobnosti i osećaju koji ima dok ih nosi.

Za dobar par farmerki ne treba žaliti novac, jer su one investicija koja može trajati izuzetno dugo, a osim toga, lepota teksasa je u tome što čak i ishaban ostaje interesantan i atraktivan za nošenje.

Kožna jakna – uložite u bezvremenski komad odeće

Kožna jakna je komad odeće koji mnogo govori o vama. Da li ćete izabrati bajkersku ili ženstvenu varijantu, da li birate klasičnu crnu, ili ipak želite da se poigrate sa bojama, sve je to nešto što bliže određuje vaš stil.

Zanimljivo je i da kožna jakna transformiše gotovo svaki stajling. Ukoliko obučete lepršavu i nežnu haljinu i preko nje obučete kožnu jaknu dobićete zanimljiv i izazovan izgled koji se u potpunosti uklapa u sva modna pravila. Takođe, kožnu jaknu možete nositi i na farmerke, pantalone i sve ostale odevne varijante koje vam padnu na pamet.

Crna suknja – budite atraktivni i ženstveni za tili čas

Crna suknja je sjajan basic komad odeće koji svaka žene treba da ima u ormaru, jer nam omogućava da se brzo spremimo za svaki izlazak. Crna suknja će odlično ići uz čarape sa radom, ali i klasične providne grilonke, takođe, možete je nositi na štiklu, ravne bajkerske čizme, ali i sandale.

Crna suknja ide uz različite majice i košulje, a sjajno će stajati i uz tanke rolke. Ova suknja je komad odeće za sva godišnja doba, u zavisnosti od samog materijala. Nesumnjivo, jedan je od nezamenljivih komada u ormaru.

Bela košulja – basic komad sa najviše varijanti

Bela košulja nije samo komad odeće, ona je pojam koji objedinjuje određeni stil oblačenja, i različite varijante svetle košulje koje možete videti na ljudima. Sama po sebi, bela košulja je vrlo zahvalna za kombinovanje.

Možete nositi strogo poslovnu varijantu, kada ovakvu košulju moraju pratiti komadi kao što su elegantne pantalone ili suknja, sako, odnosno kaput ili mantil. S druge strane, postoje i ležerne bele košulje, koje sjajno idu uz džins i nešto opuštenije varijante, a ne treba zaboraviti i lanene košulje, idealne za plažu i letnje odevne kombinacije.

Svi navedeni komadi vrede svakog dinara koji potrošite na njih, zato birajte kvalitet i ulažite u odeću čiji ćete potencijal moći da iskoristite u potpunosti.

Izvori slika:

https://unsplash.com/photos/SR-zLC-ldAQ

https://unsplash.com/photos/m1m2EZOZVwA

Autor teksta: Agencija za digitalni marketing Avokado 

error: Content is protected !!