Završen je 8. Međunarodni turnir u sedećoj odbojci

U Kikindi na parketu SRC „Jezero“ je u subotu 9. septembra održan 8. Međunarodni turnir u sedećoj odbojci “Kup Kikinde 2017”.

Foto: OKI“ Feniks“ Kikinda

Organizatori i učesnici su sa ceremonije svečanog otvaranja uputili iskrene čestitke odbojkašima reprezentacije Srbije na nedavno osvojenoj bronzanoj medalji na evropskom prvenstvu. Reprezentaciju Srbije u sedećoj odbojci u novembru očekuje evropsko prvenstvo u Poreču. Na ovom turniru su bilib prisutni skoro svi članovi te reprezentacije, pa su im upućene želje za dobar uspeh.

Završnu reč je imao proslavljeni odbojkaš Vasa Mijić, prijatelj domaćeg kluba i redovni promoter ovog turnira, koji je na kraju izlaganja – proglasio otvorenim.

Organizator turnira i višestruki prvak Srbije OKI “Feniks“ je ovog puta ugostio samo 3 tima, ali su zato izabrani samo oni najbolji: timo prvaka iz Mađarske (Njiređhaza SC), zatim prvak R.Srpske (OKI Banja Luka) i KSO „Iskra“ (Bugojno, BiH), koja je ove subote odnela peti pobednički pehar sa ovog turnira. Drugo mesto su zauzeli Banjalučani. Utakmica koja je odredila trećeplasiranu ekipu je praktično bila već stalni derbi iz mađarskog prvenstva. Naime, domaćini su dva puta imali prednost u setovima, ali su nakon velike borbe mađari uspeli da izbore pobedu od 3:2.

U svih 6 utakmica je prikazana izuzetno dobra i zanimljiva sedeća odbojka, a nijanse su odlučivale da postignuti rezultati budu znatno drugačiji.
Svi gosti i takmičari su domaćinima uputili čestitke za još jednu odličnu organizaciju ovog međunarodnog sportskog događaja.
Sudile su ECVD sudije iz Mađarske i sudije iz lokalnog udruženja sudija (UOSO Kikinda).

Rezultati:
OKI „Banja Luka“ – „Nyíregyházi SC“…… 3:1
OKI „Feniks“ – KSO „Iskra“ ………………… 0:3
OKI „Banja Luka“ – KSO „Iskra“ ………….. 1:3
OKI „Feniks“ – „Nyíregyházi SC“………….. 2:3
KSO „Iskra“ – „Nyíregyházi SC“ ………….. 3:2
OKI „Feniks“ – OKI „Banja Luka“ …………. 0:2

Poredak:
1. KSO „Iskra“
2. OKI „Banja Luka“
3. „Nyíregyházi SC“
4. OKI „Feniks“

error: Content is protected !!