Uskršnji turnir u mini rukometu u Kikindi okupio 300 dečaka i devojčica

Danas je u hali SC „Jezero“ organizovana revija mini rukometa, u kojoj je učestvovalo oko 300 dece iz Mola, Kanjiže, Sente, Ade, Mokrina, Iđoša, Novih Kozaraca, Novog Bečeja, Srpske Crnje, Mužlje i Kikinde. 

Turnir u mini rukometu sjajna je prilika da se predstave sve mlađe kategorije, kao i oni koji su tek zakoračili u svet ovog sporta. Svetlana Mirčić Vukobrat, koordinator Uskršnjeg turnira u mini rukometu, kaže da su učešće uzele 24 ekipe, od kojih je 5 sa područja našeg grada: 

Uzimajući u obizr prethodne dve godine epidemije, koje su sportu mnogo toga oduzele, potreba za ovakvim aktivnostima i događajima je zaista velika. Iz tog razloga smo, prvog dana Uskršnjeg raspusta na ovakav način deci omogućimo da se druže i bave fizičkom aktivnošću. Ujedno pružamo i podršku rukometnim klubovima koji imaju mlađe kategorije, a koje nisu imali mnogo prilike da učestvuju u sportskim takmičenjima – rekla je Mirčić Vukobrat. 

Događaju je prisustvovao i član Gradskog veća za omladinu i sport Dragan Pecarski, koji je istakao da organizacija ovakvog tunira potvrđuje da je Kikinda grad sporta, a rukomet svakako jedan od najpopularnijih i najtrofejnijih:

Kikinda ima jako dugu tradiciju i u muškom i u ženskom rukometu. Ovakve manifestacije su veoma značajne za ovaj sport, jer je popularizacija sporta u mlađim kategorijama jako bitna, kako bismo na kraju dobili potreban kvalitet – rekao je Pecarski. 

 

 

 

 

error: Content is protected !!