Turnir u malom fudbalu u dvorištu Gimnazije od 1. jula

Sportski savez Kikinde, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, uz podršku Fudbalskog saveza grada i OFK „Kikinda“, organizovaće u drvorištu Gimnazije i Ekonomsko-trgovinske škole Letnji noćni turnir u malom fudbalu, koji će početi 1. jula. Nagradni fond turnira je 550.000 dinara, a prijavljivanje ekipa je u toku: 

Ovoga puta smo malo povećali nagradni fond, tako da će prvoplasirana ekipa dobiti 400 hiljada dinara, drugo mesto će biti nagrađeno sa 100, a treće sa 50 hiljada dinara. Imaćemo i nagrade za najboljeg strelca, igrača i golmana, kao i za publiku – objasnila je predsednica Sportskog saveza Kikinde Jelena Čudanov. 

Organizatori i ovoga puta očekuju veliko inetersovanje ekipa iz Kikinde i okoline, ali i drugih gradova:

Prošle godine je bilo 12 ekipa, nadamo se da će ovoga puta biti još veće interesovanje, samim tim što je i povećan nagradni fond. Turnir će trajati minimalno 8 dana, u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa – rekao je Marko Vukobrat, direktor turnira. 

Dušan Marjanović, predsednik Fudbalskog saveza Grada Kikinde, ističe da je kvalitet ovog tunira prepoznat u Kikindi i okolini, ali i šire:

Povećanjem fonda, mislim da ćemo uspeti da dobijemo još veći broj ekipa i time pojačamo i kvalitet turnira. Fudbal je neko vreme u našem gradu prolazio kroz izuzetno loš period, ali u poslednje vreme uspevamo zajednički da ovu sportsku igru podignemo na viši nivo  -rekao je Marjanović. 

Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, istakao je da ova sportska manifestacija ima veliku tradiciju u našem gradu: 

Prošle godine smo organizovali turnir posle nekoliko godina pauze, igrao se kvalitetan fudbal i događaj je bio izuzetno posećen. U pitanju je jedno od najatraktivnijih sportskih dešavanja tokom leta u našem gradu -dodao je Pecarski. 

 

error: Content is protected !!