Svečano otvoren Međunarodni kup Kikinde u sedećoj odbojci

U hali Sportskog centra „Jezero“ otvoren je 12. po redu turnir u sedećoj odbojci „Kup Kikinde 2022“, koji organizuje Odbojkaški klub invalida „Feniks“ iz našeg grada. Na takmičenju učetvuju reprezentacija Srbije, OKI „Banja Luka“, KSO „Iskra“ iz Bugojna, OSUI „Crvenka“, beogradski KSO „Smeč“ i domaćin. 

 

Kikindski Odbojkaški klub invalida „Feniks“ i ove godine uspeo da oragnizuje tradicionalni turnir u sedećoj odbojci i da ugosti ekipe iz naše zemlje, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske: 

Učestvuje šest veoma jakih ekipa, naših sportskih prijatelja. Među njima je i reprezentacija Srbije, koja se priprema za Svetsko prvenstvo početkom novembra u Sarajevu. Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo ugostili i nacionalni tim, čiji je deo i naš kapiten Dragiša Brandić -istakao je Branislav Dragin, trener OKI “Feniks“, Kikinda.

Dugogodišnji promoter Međunarodnog turnira u sedećoj odbojci u Kikindi je nekadašnji najbolji libero na svetu i proslavljeni reprezentativac, Vasa Mijić, koji je i ove godine bio počasni gost turnira:

Uvek rado dolazim u Kikindu, osećam se ovde vrlo prijatno, jer je atmosfera opuštena i prijateljska, nema takmičarske napetosti. I igrači i ljudi u organizaciji sa mnogo entuzijazma i energje učestvuju u svemu ovome -rekao je Mijić. 

Takmičenje u sedećoj odbojci otvorio je gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač koji je istakao da je Kikinda pionir u sedećoj odbojci i podsetio da je reprezentacija Srbije u Zlatnoj ligi nacija osvojila bronzanu medalju:

Zadovoljstvo nam je što možemo da na ovom međunarndom turniru u našem gradu ugostimo nacionalni tim. Drago mi je i što Kikinđani imaju priliku da vide kako najbolji klubovi u regionu i naša reprezentacija ovu igru pretvaraju u jedno predivno druženje. Siguran sam da će svi učesnici sa jako lepim utiscima otići odavde i vratiti se naredne godine – rekao je gradonačelnik Lukač. 

 

 

error: Content is protected !!