Strongmen kup u Kozarcima: Nemanja Tasić posle 8 godina ponovo najjači čovek

Nemanja Tasić iz Srbije osvojio je prvo mesto na 21. Strongmen Evro kupu, održanom večeras u Novim Kozarcima. Drugo mesto osvojio je Peter Juhas iz Mađarske, dok je treći bio Patrik Uvalček iz Slovačke. Na ovogodišnjem takmičenju snagatora nastupilo je osam učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Mađarske, Slovačke, Nemačke i Češke, koji su se nadmetali u pet atraktivnih disciplina, među kojima su vučenje kamiona, nošenje četiri kofera, dizanje automobila, podizanje debla od 130 kilograma i „Konanov krug“. 

Tridesettrogodišnji Nemanja Tasić, visok 180 centimetara i težak 120 kilograma, bio je večeras u Kozarcima najbolji od osam takmičara. Ovaj rođeni Leskovčanin, koji živi u Beču, na Strongmen Evro kupu pobedio je i 2015. godine:

Bilo je i teže nego što sam očekivao, ali je sreća ipak bila na mojoj strani. Najteža disciplina mi je bila vučenje kamiona, na kojoj sam bio tek 4, tako da sam tad znao da ću morati da dam sve od sebe ako želim na kraju da pobedim – rekao je Tasić. 

Bodibilding klub „Sloboda“ iz Novih Kozaraca već više od dve decenije organizuje takmičenje koje okuplja najjače ljude Evrope. I pored svih finansijskih problema i izazova, nije izostalo organizovanje ove sportske manifestacije po kojoj su Kozarci nadaleko poznati:

Veoma smo zahvalni na razumevanju lokalnoj samoupravi, koja nas podržava svih ovih godina, a zahvalnost dugujemo i Mesnoj zajednici i sponozorima. Od osam takmičara koji su danas učestvovali, četvorica se nadmeću u Ligi šampiona sveta. Napomenuo bih i da je naš klub jedini u Srbiji koji je registrovan u Svetskoj ligi šampiona  -rekao je Dragan Bogojević, predsednik Bodibilding i karate kluba „Sloboda“.

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Nikola Lukač, koji je istakao da će lokalna samouprava uvek podržavati ovu manifestaciju, koja je veoma značajna i za Kikindu i za Nove Kozarce:

Ova manifestacija je veoma značajna, jer dovodi goste iz Evrope i sveta kod nas, a mesto je i okupljanja Kikinđana i Kozarčana. Na ovaj način se šalje lepa slika o našem gradu, a siguran sam da će svi učesnici, od kojih su neki i prvi put ovde, poneti odavde samo lepe utiske i poželeti opet da dođu. Strongmen će ostati u Novim Kozarcima, jer je svojevrsni brend ovog sela, a mi ćemo u narednim godinama pokušati da organizaciju podignemo na još viši nivo – dodao je Lukač. 

 

error: Content is protected !!