Streličarstvo: Tri medalje za „Kentaur“ na takmičenju na Staroj planini

Streličari kikindskog „Kentaura“ nastupili su proteklog vikenda na Otvorenom kupu Stare planine, turniru Streličarskog saveza Srbije, na kojem su osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju. Najsjajnijin odličjem okitili su se pionir Ognjen Francuski (instinktivni luk) i senior Tibor Horvat (konjički luk). Srebrnu medalju osvojila je seniorka Kristijana Kukić, u disciplini goli luk. Senior Branislav Francuski je u vrlo jakoj konkurenciji ostvario zapažen rezultat i plasmanom ostvario dodatne poene za klub, za godišnju rang listu streličarskih klubova, Streličarskog saveza Srbije.
 
 
Turnir je bio vrlo težak i fizički zahtevan, jer su gađane mete različitih veličina, na udaljenosti od 10 do 50m, po vrlo teškom terenu, oko staroplaninskog vrha Babin zub, koji je na visini od preko 1 750 metara nadmorske visine. Takmičari su u svakom od dva kruga gađanja morali po dva puta da savladaju uspon od po 200 – 250 metara nadmorske visine i gađaju mete raspoređene po obroncima planine. 
 
Turnir je organizovalo Udruženje streličara „Torlaci“ iz Knjaževca, a okupio je oko 60 takmiočara iz Beograda, Subotice, Novog Sada, Pančeva, Zemuna, Čačka, Kraljeva, Knjaževca, Niša, Gornjeg Milanovca i Kikinde.
 
 
error: Content is protected !!