Streličarstvo: Kikindski klubovi „Apolo“ i „Kentaur“ se okitili medaljama u Crvenki

Anja Mijuc, SK „Kentaur“

Na turniru u 3D streličarstvu, održanom juče u Crvenki, učestvovala su oba streličarska kluba iz našeg grada. Za Streličarsko udruženje „Apolo“ zlatnu medalju u stilu olimpijski luk osvojila je juniorka Sara Zamurović, koja je dobila i posebnu nagradu kao najuspešnija po broju poena, a srebrnim medaljama okitili su se kadet Danijel Mikan, u stilu goli luk, i senior Zaviša Lučić, u stilu dugački luk. Pored osvajača medalja zapažen nastup na turniru imali su i Ljubomir Zamurović, Rastko Zamurović i Goran Nedomački, koji su prvi put učestvovali na ovakvom takmičenju. 

 
Uspešni su bili i takmičari SK „Kentaur“, koji su osvojili jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju. Kadetkinja Anja Mijuc se okitila zlatnom medaljom u stilu goli luk, a senior Tibor Horvat osvojio je srebrno odličje u disciplini konjički luk. 
 
U okviru turnira, koji je imitacija lova, gađalo se na modele životinja, sa 14 metara sa po dve strele u dva kruga. Turnir je organizovao SK „Target“ iz Crvenke, a okupio je više od 70 streličara iz Beograda, Niša, Kraljeva, Valjeva, Novog Sada, Rume, Bečeja, Crvenke, Kanjiže, Sente i Kikinde.
 
 

 

error: Content is protected !!