„Stovarište Kovačević“ pobednik turnira u malom fudbalu u Iđošu

Osvajač prvog mesta i novčane nagrade od 150 000 dinara na tradicionalnom turniru u malom fudbalu u Iđošu je ekipa „Stovarište Kovačević“. Drugo mesto i 50 000 dinara osvojila je ekipa „Činoševi asovi“, a trećeplasirani „Polet Nakovo“ nagrađen je sa 20 000 dinara. Najbolji strelac turnira je Kristijan Dragan, za najboljeg igrača proglašen je Mesaroš Akuš, dok je Boško Krstić najbolji golman. Turnir u malom fudbalu “Iđoš 2023“ organizovao je FK „Borac“, pod pokroviteljstvom Mesne zajednice i lokalne samouprave. 

Dragan Nikolin, predsednik Fudbalskog kluba „Borac“ iz Iđoša, koji je organizovao takmičenje, kaže da se ovaj turnir održava više od četrdeset godina i da je uvek okupljao veliki broj učesnika:

Proteklih nekoliko godina broj ekipa koje učestvuju bio je prosečno 12, a ove godine smo uspeli da okupimo 18 ekipa, što je više nego što je bilo u Kikindi. Najveću pomoć imali smo od Mesne zajednice i lokalne samouprave – rekao je Nikolin. 

Turnir je počeo 1. avgusta, a kao i ranijih godina, utakmice su bile veoma posećene. Organizaciju ove sportske manifestacije pohvalila je Jelena Čudanov, predsednica Sportskog saveza Kikinde:

Konstantno je bilo mnogo gledalaca, videti ovako pune tribine u selu je zaista za svaku pohvalu, a bila je velika zainteresovanost i ekipa. Grad Kikinda i Sportski savez će uvek podržati ovakve sportske manifestacije u selima – rekla je Čudanov. 

error: Content is protected !!