Stonoteniski turnir „Memorijal Imre Kabok“ drugi put u Ruskom Selu

Stonoteniski klub „Čarnojević“ iz Ruskog Sela organizovao je danas u OŠ „Gligorije Popov“ u ovom mestu drugi po redu „Memorijal Imre Kabok“, turnir posvećen jednom od osnivača ovog kluba, nekadašnjem članu Gradskog veća i predsedniku Mesne zajednice, koji je prošle godine preminuo nakon duge i teške bolesti.

Na takmičenju su u prepodnevnim satima nastupile mlađe kategorije stonotenisera, dok su kasnije snage odmerili i stariji, odnosno seniori i rekreativci. Organizovanjem turnira ukazujemo čast Imreu Kaboku, jer da nije bilo njega, ne bi ni bilo ovog sporta u našem selu, ističe trener i predsednik STK „Čarnojević“ Igor Radić: 

Na ovogodišnjem takmičenju imamo oko 80 učesnika iz Ečke, Subotice, Zrenjanina, Mihajlova, Horgoša i drugih mesta. Naš klub ima 34 registrovana igrača, od kojih je dvadeset šestoro dece, tako da ovaj sport ima budućnost u našem selu-izjavio je Radić. 

Organizovanje turnira podržala je Mesna zajednica Rusko Selo:

Imre Kabok je u tri vezana mandata vodio Rusko Selo i dao veliki doprinos u našem mestu. Veoma mi je drago što Ruskoselci neguju tradiciju sećanja na ljude koji su na bilo koji način i u bilo kojoj sferi ostavili trag -rekao je Dušan Marjanović, predsednik Saveta MZ Rusko Selo. 

Sportskoj manifestaciji u Ruskom Selu prisustvovao je i gradonačelnik Nikola Lukač, koji je istakao da je ovaj turnir značajan jer okuplja veliki broj dece, a ujedno i čuva sećanje na Imrea Kaboka:

Turnir polako postaje tradicionalan, okuplja veliki broj dece i promoviše prave vrednosti. STK „Čarnojević“ ima veliki broj talentovane dece i ostvaruje zapažene rezultate u ovom sportu -rekao je Lukač.  

error: Content is protected !!