STK „Galadska“ organizovao Memorijalni turnir „Vadleve Zavišić“

Stonoteniski klub „Galadska“ organizovao je danas u hali Sportskog centra „Jezero“ Memorijalni turnir „Vadleve Zavišić“. Takmičenje je okupilo 142 stonotenisera, koji su se nadmetali u kategorijama: mlađi kadeti, kadeti, juniori i mini kadeti. 

Današnji turnir STK „Galadska“ organizovao je u čast Bele Vadlevea, sudije koji je preminuo pre nekoliko meseci, kao i pokojnog Slobodana Zavišića, trenera ovog kluba:

Oni su nažalost preminuli prošle godine, a ovim turnirom smo hteli da im odamo počast, jer su ostavili neizbrisiv trag u ovom sportu. Turnir je okupio 142 učesnika, iz cele Vojvodine, Beograda i dela centralne Srbije. Trudićemo se da sledeće godine ovaj događaj bude još masovniji -rekao je Nenad Đukić, predsednik STK „Galadska“. 

Milan Stanić, predsednik Stonoteniskog saveza Vojvodine, istakao je da se organizacijom ovog turnira STK „Galadska“ i Kikinda vraćaju na mapu klubova i sredina koji su sposobni da organizuju velike stonoteniske događaje:

Kikinda je ozbiljna stonoteniska sredina i zaslužuju veliku podršku Stonoteniskog saveza Vojvodine. Nastavićemo i ubuduće da podržavamo kikindski klub, i trudićemo se da ovakvih manifestacija bude što više, jer ovo i jeste zajednička misija svih nas – rekao je Stanić. 

Turnir je svečano otvorio gradonačenik Kikinde Nikola Lukač koji je istakao da će lokalna samouprava uvek podržavati rad Stonoteniskog kluba „Galadska“:

Kikinda je grad sporta, a meni je puno srce kad vidim ovoliko dece. Naš grad je ugostio oko 150 mališana iz 30 klubova, koji će ovde odmeriti snage, a neka najbolji pobede -rekao je Lukač. 

error: Content is protected !!