Sportske Igre Mladih u Kikindi !

Sportske igre mladih najveći su projekat za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Već dvadesetjednu godina pod sloganom „Živimo život bez droge jer droga uzima život“ osnovcima i srednjoškolcima iz cele Hrvatske, nešto kasnije i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji, omogućavamo potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igri izmedju dve vatre, stonomtenisu, tenisu, atletici i šahu), dok najuspešniji pojedinci i ekipe putuju na besplatno mini letovanje kao učesnici završnice Igara u Splitu.

Ideja Igara rasla je iz godine u godinu i Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija i u zemljama regiona i Evrope.

Čast nam je i zadovoljstvo što smo među više od milion učesnika tokom godina postojanja, kroz druženje i sport, promovisali način života čije su osnovi postulati razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, kao najdelotvorniju alternativu svim negativnim uticajima današnjice i time postali najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi sa preko stopedesetthiljada učesnika godišnje, priznata od Međunarodnog Olimpijskog Komiteta.

Samo u Srbiji, tokom proteklje tri godine družili smo se sa preko stohiljada mališana na sportskim terenima i još mnogo više van njih. U 2016. obišli smo tridesetdva grada Srbije kroz turneju „Radosti“ Sportskih igara mladih.
Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih iz Srbije kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme vremena u kom živimo, a koje u velikom broju ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Vrednost projekta Igara takođe su prepoznale mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života kako regiona tako i Evrope. Posebnu podršku pruža Sir David Richards Predsednik Premier League i ujedno počasni predsednik Igara. Potporu Igrama pružaju i mnogobrojni sadašnji i bivši državnici Martin Schulz, Predsednik EU parlamenta, Olli Rehn, poverenik za ekonomska i monetarna pitanja Evropske Unije, Štefan Füle, poverenik Evropske komisije za proširenje, Hannes Swoboda, zastupnik u Evropskom parlamentu, David Miliband, bivši Ministar spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, a od nedavno i potpredsednik Vlade Ruske Federacije, gospodin Arkady Dvorkovich. Ambasadori Igara u Srbiji su Milorad Čavić, Maja Ognjenović i Nemanja Matić.

U naporima za internacionalizaciju projekta Igara intenzivno i na zajedničko zadvoljstvo sarađujemo sa zemljama regiona. Predsednici Vlada i država tih zemalja prepoznali su vrednost projekta Igara i pružili su nam svesrdnu podršku. Primer te podrške i odlične saradnje možemo pronaći i u Srbiji gde je predsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić visoki pokrovitelj projekta Igara.

error: Content is protected !!