Sportske igre mladih: Edukativne radionice za osnovce u Kikindi i Mokrinu

U okviru „Sportskih igara mladih“, najmasovnije sportske manifestacije u regionu, danas je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ organizovan edukativni događaj pod nazivom „Zero waste- Budi deo igre, čuvajmo našu Planetu“, sa ciljem podizanja svesti o značaju zaštite životne sredine. Radionica će danas biti organizovana i u OŠ „Vasa Stajić“ u Mokrinu. 

Sportske igre mladih započele su 11. sezonu, a njihov važan deo i ove godine su ekološke radionice u kojima učestvuju osnovci: 

Drago nam je što se sve više škola uključuje u edukativne sportske radionice. Kroz ekološki poligon i edukativne sadržaje, deca uče više o odlaganju otpada, kako bi se sprečilo zagađenje životne sredine -objasnio je Filip Komarica, direktor „Sportskih igara mladih“. 

Kako je istakla Svetlana Mirčić Vukobrat, nastavnica fizičkog vaspitanja u OŠ „Sveti Sava“, ovakve aktivnosti su veoma važne za decu, jer su ona sve manje fizički aktivna: 

-Svaka fizička aktivnost, propraćena edukativnim sadržajima, doprinosi i razvoju motorike i usvajanju novih znanja. U periodu rasta i razvoja, fizička aktivnost je neophodna, tako da je današnje učešće u ekološkom poligonu veoma važno i korisno za našu decu – napomenula je Mirčić Vukobrat. 

Događaju je prisustvovao i Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu:

Svaka manifestacija koja okuplja veliki broj dece i ima za cilj promociju sporta, zdravih navika, ali i zaštite životne sredine je veoma značajna za decu. Iz tog razloga će lokalna samouprava uvek podržavati ovakve i slične i aktivnosti -rekao je Pecarski. 

error: Content is protected !!