Sedeća odbojka: OKI „Feniks“ pobednik Kupa Mađarske

Proteklog vikenda u Budimpešti odigrane su utakmice Kupa Mađarske za 2019. godinu. Nakon niza bronzanih i srebrnih medalja kikindski Odbojkaški klub invalida „Feniks“ je konačno uspeo da osvoji Kup, i da se nađe na najvišem stepeniku pobedničkog postolja. 

Pobednici Kupa Mađarske 2019, OKI Feniks: stoje: Đuričin, Marić, Setorić, Milošev, Anđelov, Dragin sede: Zavišin, Mihaljčić, Budurin, Debeljački, Vlajkov, Brandić

Na putu do titule OKI Feniks je u grupi savladao ekipe iz Nađkanjiže, Vaca i MTK, a u polufinalu savladan je tim iz Tatabanje. U finalu je protivnik bio tim Njiređhaza, najčešći finalista i sa ubedljivo najviše pobeda u njima. 

-Vodeće mesto u tekućem prvenstvu nam je obezbedilo najpovoljniju startnu poziciju u grupi za Kup, ali sistem sa ukrštanjem u polufinalu je takav da na kraju ne možete da izbegnete ni jedan susret sa najjačim ekipama. Pokazali smo zrelost, borbenu, ali i inteligentnu igru kojom smo dominirali tokom svih 5 odigranih utakmica. Činjenica da nismo izgubili ni jedan set pokazuje i da smo u Budimpeštu došli najspremniji i sa najvećom željom da najzad uspemo da osvojimo i ovaj trofej, na koji su naši domaćini toliko ponosni i ljubomorni, i koji do danas nije napustio granice Mađarske – rekao je Dragin, strateg Kikinđana.

Na završnoj ceremoniji je kapitenu Feniksa su pobednički pehar i zlatne medalje uručili predsednik mađarskog saveza sedeće odbojke, Đula Raška i državni zvaničnici Mađarske. U borbi za 3. mesto je ekipa Tatabanje savladala Vac. 

Odigrati 2 ili 3 utakmice istog dana je već vrlo naporno za svakog igrača. A kada posle 4 utakmice izađete na crtu Njiređhazi u finalu – svesni ste kakav je zadatak bio pred nama. Sa druge strane, razmišljali smo da su i oni su prošli sličan put, a prošlogodišnja prvenstvena titula nam je obezbedila pravo na realni optimizam. Igrali smo neopterećeno, svesni da nemamo šta da izgubimo i to se ispostavilo kao odličan recept. Polufinalna i finalna utakmica su bile sve drugo samo ne lake, ali mislim da smo svi dali svoj maksimum i da je naš trener najbolje iskoristio sve raspoložive igrače i odlično rasporedio snage. Koristili smo svoje prilike, držali utakmice u svojim rukama i pobede nisu dolazile u pitanje. Od srca čestitam saigračima i treneru, i posebno sam ponosan na ovaj uspeh – rekao je kapiten Brandić. 


On je uputio i poziv ljudima dobre volje da se priključe klubu, da igraju sedeću odbojku. Poziv je stalno otvoren svima, bez obzira na doba života, pol, invaliditet ili bilo šta drugo. Neka dođu da se okušaju, a tvrdi da će im se svima svideti i ova priča, i ovaj sport i pozitivna atmosfera u ovom društvu. Kaže da je neophodno da se igrački kadar dopunjava i osvežava kako bi klub imao kontinuitet i nastavio da postiže ovakve uspehe. 

 

error: Content is protected !!