Saradnja Kikinde i Odbojkaškog saveza Srbije kroz projekat „Moj prvi smeč“

Odbojkaški savez Srbije širom zemlje realizuje projekat „Moj prvi smeč“, čiji je cilj popularizacija i omasovljenje muške odbojke, organizovanjem besplatnih škola odbojke za dečake. Tim povodom, naš grad su danas posetili Dejan Bojović, direktor seniorskih reprezentacija Srbije u odbojci i Zoran Olajić, koordinator i stručni saradnik za projekat „Odbojka zove, moj prvi smeč“. Predstavnici Odbojkaškog saveza biraju lokacije širom Srbije, gde će se tokom godine sve što se tiče odbojke i reprezentacije Srbije mlađih kategorija održavati, a SC „Jezero“ je ocenjen kao objekat koji ispunjava sve uslove potrebne za organizovanje ovakvih događaja. 

Zoran Olajić, koordinator i stručni saradnik za projekat „Odbojka zove, moj prvi smeč“, kaže da je Kikinda odbojkaški centar:

Šezdesetih i sedamdesetih godina Kikinda je bila superligaš i imala je zapažene rezultate. I muška i ženska ekipa, u višedecenijskom postojanju, mnogo su učinile za razvoj odbojke na ovim prostorima. Kikinda u školama odbojke ima čak 500 devojčica, a muška ekipa se bori za ulazak u viši rang. Savez je to prepoznao i došli smo danas u Kikindu da vidimo infrastrukturu i šta je to što možemo zajednički da učinimo za promociju dobojke – rekao je Olajić. 

Dejan Bojović, direktor seniorskih reprezentacija Srbije u odbojci složio se sa time da Kikinda ima veliki potencijal:

Očekuju nas dalji razgovori i, nadamo se, zaključenje saradnje. Kikinda nam je interesantna jer ima dugu tradiciju kada je ovaj sport u pitanju. Nadamo se da će se i zahvaljujući ovoj akciji još veći broj dece animirati da se bavi odbojkom – kazao je Bojović. 

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač kaže da će u narednom periodu, najverovatnije, biti skolpljen Sporazum sa Odbojkaškim savezom:

Želimo da iskoristimo naše gostoprimstvo, resurse i infrastrukturu i da ugostimo dečake i devojčice, kako bismo promovisali sport i odbojku. Kikinda je grad sporta i maksimalno se trudimo da svaki sport promovišemo, a odbojka je svakako jedan od najpopularnijih – rekao je Lukač. 

Direktor SC „Jezero“Dejan Pudar kaže da je za ovu ustanovu i naš grad veoma značajno što će biti domaćin odbojkaškog kampa:

Izuzetno nam je drago što smo u mogućnosti da ponudimo uslove za sve sportove. Ovo je samo početak saradnje našeg grada sa Odbojkaškim savezom Srbije, čiji su predstavnici danas pogledali naš objekat, zadovoljni su, i za nas je veoma značajno što će mnogo dece iz svih krajeva zemlje videti SC „Jezero“ – rekao je Pudar. 

Dom učenika „Nikola Vojvodić“ u našem gradu ima veliko iskustvo u proteklih pet godina, kada je u pitanju boravak i pružanje usluga vrhunskim sportistima:

Ljudi iz Odbojkaškog saveza su odlučili da našoj ustanovi ukažu poverenje za boravak reprezentativnih mlađih kategorija, kao i dece koja učestvuju u projektu „Moj prvi smeč“ – rekao je direktor Doma učenika Ljubomir Vasičin. 

error: Content is protected !!