Rukometaši Kikinde Grindeks doživeli su još jedan poraz

Rukometaši Kikinde Grindeks doživeli su još jedan poraz u već odavno rešenom prvenstvu Prve lige Sever. Oni su otputovali u Jabuku u dosta oslabljenom sastavu tako da krajnji rezultat od 26:23 i nije tako strašan. Bez sva tri golmana, sa mladim Rogljčinim na golu, kome su ovo prvi minuti u ulozi prvog golmana seniorske ekipe, bez Komareka, Brojčina, Milićevića i Dukatarova lider objektivno i nije mogao više da postigne od časnog poraza.

Sa druge strane bila je ovo dobra prilika da trener Pašić u vatru baci mlade rukometaše i vidi sa čime može da raspolaže u budućnosti. Bez obzira na poraz, oni su pokazali lep potencijal, a posebno je zablistao pomenuti golman Rogljačin, koji je proglašen za najboljeg igrača u Kikindskom sastavu na ovoj utakmici i to ni manje ni više nego od strane trenera ekipe Jabuke, Žikice Milosavljevića, svojevremeno našeg reprezentativca i najboljeg desnog krila sveta 2001. godine.

Što se samog toka utakmice tiče, domaćin je krenuo odlučno, pa je već u 5. minutu imao prednost od 3:1. No, Kikinđani se nisu predavali i dopuštali Jabuci da se odlepi. Do poluvremena utakmica je bila u egalu, da bi Jabuka sa dva vezana pogotka u finišu otišla na veliki odmor sa prednošću od 12:10. Nastavak nije doneo ništa novo, te su domaći rukometaši vodili sa 3 do 4 gola prednosti, a gosti prilazili najviše na minus 2. Na kraju možda i najrealnije, 26:23 za domaćina.

U domaćem sastavu najviše su se istakli golman Dalibor Breti i desni bek Antonije Turković (strelac 5 pogodaka), dok su u sastavu Kikinde Grindeks bolji od ostalih bili mladi golman Nikola Rogljačin i srednji bek Đorđe Gamber (sterlac 8 pogodaka).

U narednom 22. (poslednjem) kolu Prve lige Sever, Kikinda Grindeks dočekaće ekipu Vrbas Petrola.

error: Content is protected !!