RK „Orka“ u Turskoj: Saradnja sa klubovima iz Izmira i Istanbula

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Ekipa Ronilačkog kluba „Orka“ iz Kikinde nedavno je boravila u Turskoj, gde su je ugostili klubovi „Ege uwr Sports“ iz Izmira i „Denizati Su Sportlari Kulubu“ iz Istanbula. Saradnja sa klubovima za podvodni ragbi i podvodni hokej iz Turske je započela 2018. godine, kada je Ronilački klub „Orka“ ugostio 100 dece iz Izmira. Od tog perioda, zajednički su organizovana četiri trening kampa, a sa turskim ekipama imali su priliku da odmere snage na turniru u Nemačkoj, kao i da treniraju zajedno u kampu u grčkom gradu Volosu: 

Uz pomoć grada i roditelja dece koja treniraju, ekipa Ronilačkog kluba Orka uputila se na veoma dug i nepoznat put u Tursku. Trening kampove u Izmiru i Istanbulu smo realizovali kao trening utakmice na kojima smo u mešovitim ekipama proveravali utreniranost članova klubova. Veoma dobri domaćini u Istanbulu su nam omogućili da vidimo skoro sve znamenitosti ovog predivnog grada. Najvažniji rezultat posete su potvrđena i učvršćena prijateljstva, nova poznanstva i dogovori za nastavak saradnje organizovanjem trening kampova i takmičenja u Kikindi, sa klubovima koje smo posetili kao i sa nekim novim – kaže Stojan Bogosavljev iz Ronilačkog kluba „Orka“. 

Kikindski Ronilački klub „Orka“ je jedini klub u Srbiji koji se bavi podvodnim hokejom. Ekipu čine dečaci i devojčice čiji je prosek godina 15. 

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!