Revija paradnih zaprega u nedelju 27. put u Kikindi

Konjički klub „Banat“ će u nedelju, 18. septembra, sa početkom u 13 sati, na Pogonu III fabrike „Toza Marković“ organizovati 27. po redu reviju paradnih zaprega. Tradicionalna Fijakerijada okupiće oko 60 učesnika, koji će se nadmetati u nekoliko disciplina. 

Jelena Šorak iz Konjičkog kluba „Banat“ kaže za naš radio da će se učesnici nadmetati u jednopregu, dvopregu, četvoropregu i petopregu, kao i u kategorijama deca vozači, ostale rase i jahači:

Sa ponosom organizujemo ovu reviju, jer se ona ubraja među tri najstarije fijakerijade u Srbiji. Kao i svih prethodnih godina, očekujemo šezdesetak učesnika. Naš klub će otvoriti reviju, defileom u manježu, ali se neće takmičiti -rekla je Šorak. 

Konjički klub „Banat“ osnovan je 1980. godine, a članovi sve ove godine uspešno učestvuju na raznim takmičenjima i sajmovima:

Klub danas ima 30 članova, koji osvajaju nagrade sa svojim zapregama. Naš najmlađi član ima samo 9 godina i aktivan je učesnik na svim fijakerijadama u okolini i veoma uspešno predstavlja naš klub. Osim njega, imamo još mlađih članova koje želimo da afirmišemo i podržimo u zaprežnom sportu. Svi zainteresovani, svih uzrasta, su dobrodošli da nam se pridruže. 

error: Content is protected !!