„Pro-univerzal“ pobednik turnira u malom fudbalu: Šampioni osvojili 350 000 dinara

Ekipa „Pro-univerzal“ pobednik je Noćnog letnjeg turnira u malom fudbalu i osvajač novčane nagrade od 350 000 dinara. Drugo mesto i 100 000 dinara osvojio je tim „Stovarište Kovačević“ iz Ruskog Sela, dok je trećeplasirani „Agrobanat Kikinda“ nagrađen sa 50 000 dinara. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nemanja Vrbački iz šampionske ekipe, Nebojša Đukić iz drugoplasiranog tima je najbolji strelac sa 10 postignutih golova, dok je Boško Krstić, takođe iz ekipe „Stovarište Kovačević“ dobio priznanje za najboljeg golmana. 

Prvo mesto na ovogodišnjem Noćnom letnjem turniru u malom fudbalu osvojio je „Pro-univerzal“, koji je u finalu rezultatom 2:0 pobedio „Stovarište Kovačević“: 

Utakmica je bila odlična, sa puno žara i elana, tako da verujem da je publika zaista uživala. Pružili smo svoj maksimum, mislim da smo zasluženo pobedili i nadam se da ćemo nastaviti ovaj pobednički niz -rekao je Borislav Simin iz pobedničke ekipe. 

Posle nekoliko godina pauze, letnji turnir je ponovo organizovan u našem gradu:

Sve je proteklo kako treba, zaista sam jako zadovoljna, posebno zato što su u finalu bile kikindske ekipe. Svih ovih dana bile su pune tribine, što nam pokazuje da je sugrađanima nedostajala ovakva sportska manifestacija – rekla je Jelena Čudanov, predsednica Sportskog saveza Kikinde. 

Za nagradni fond od pola miliona dinara borilo se 12 ekipa iz našeg grada i okoline:

Prezadovoljni smo jer je sve prošlo u najboljem redu i u odličnoj atmosferi. Turnir se organizuje pre svega zbog fudbalskih ekipa koje se nadmeću za vredne nagrade, ali na mene je upečatljiv utisak ostavila i divna publika, koja je svako veče prisustvovala utakmicama u velikom broju – rekao je Marko Vukobrat, direktor turnira. 

Jedan od organizatora turnira bila je i fudbalska orgnaizacija „Pavlinjo“:

Zahvalni smo Gradu Kikindi i Sportskom savezu što su nam pružili šansu da pokažemo čime se bavimo, a to je modernizacija i digitalizacija fudbala u Srbiji. Mislim da smo uradili dobar posao, a smatram da za nekoliko godina ovaj turnir može biti i najbolji u ovom delu zemlje, a nakon toga i u celoj Srbiji -rekao je Miloš Pavlović. 

 

Finalnoj večeri turnira prisustvovao je i gradonačelnik Nikola Lukač, koji je istakao da su pune tribine u Gimnaziji dokaz da Kikinđani vole sport i fudbal:

Sve ekipe su pokazale kvalitet, tako da su svi mogli da uživaju u celom turniru, a posebno u finalnoj utakmici. Sve pohvale za organizatore, a lokalna samouprava će uvek podržavati ovaj turnir i ovakav tip sportskih manifestacija. Nadam se da ćemo sledeće godine ovaj turnir organizovati na još višem nivou – rekao je Lukač. 

U borbi za treće mesto, Agrobanat Kikinda savladao je FK Polet, rezultatom 10:3. 

 

 

error: Content is protected !!