Pojačanje u „Partizanu“: Ilija Ciganović se posle 15 godina vraća u matični klub

Ilija Ciganović, osvajač evropskih medalja u kadetskoj i juniorskoj konkurenicji, posle 15 godina vraća se u kikindski Džudo klub „Partizan“, gde će završiti svoju karijeru. Ciganović će biti značajno pojačanje prve ekipe, koja će nastupati u Superligi Srbije, a ambicija kluba je i nastup u Ligi Evrope. 

Kikindski Džudo klub „Partizan“ već pet i po decenija kontinuirano i vredno radi, iz godine u godinu napreduje i može da se pohvali značajnim rezultatima. „Partizan“ je poznat kao rasadnik talenata, koji kasnije reprezentativnu karijeru nastavljaju u većim univerzitetskim centrima:

Naša trenutno najbolja takmičarka Milica Latković napušta naš klub i sportsku karijeru nastavlja u beogradskom „Partizanu“. Ona će u prestonici nastaviti i svoju akademsku karijeru, na Fakultetu organizacionih nauka, a mi joj želimo svu sreću i da nastavi tamo gde je stala. Nakon 15 godina, u matični klub vraća se Ilija Ciganović, osvajač evropskih medalja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. On će pojačati sastav prve ekipe, a u toku su pregovori da nam se vrati i Nemanja Milić iz Niša, kojeg u budućnosti vidimo i kao trenera – rekao je Svetislav Vukmirica, sportski direktor Džudo kluba „Partizan“ i dodao da su ambicije kluba nastup u Superligi Srbije, u kojoj je „Partizan“ prošle godine bio peti i nadomak osvajanja medalje, kao i nastup u evropskom ligaškom takmičenju. 

Jelena Krvopić, predsednica kluba, podsetila je da „Partizan“ ima tri seniorske evropske medalje, kao i ekipno zlato na Prvenstvu Srbije:

Nama je trenutno prioritet bavljenje mlađim kategorijama. Želimo da stvaramo nove talente, reprezentativce i šampione, ali pre svega dobre ljude – dodala je Krvopić.

error: Content is protected !!