Počeo Noćni turnir u basketu na Trgu, nagradni fond 210 000 dinara

Večeras je u centru grada, na platou ispred Pravoslavne crkve, otvoren Noćni turnir u basketu „3 na 3“, koji organizuje Sportski savez Kikinde, uz podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza Vojvodine. Za veoma bogat nagradni fond boriće se šest ekipa iz Novog Sada, Banatskog Karađorđeva, Kikinde i okoline. Prvoplasiranoj ekipi pripašće nagrada od 110.000 dinara, osvajači drugog mesta dobiće 70.000, dok je za trećeplasiranu ekipu obezbeđeno 30.000 dinara. 

 

Noćni turnir u basketu organizovan je do 2019. u dvorištu Gimnazije, a ove godine, osim što je promenjena lokacija, sve je podignuto na viši nivo: 

Turnir smo organizovali uz pomoć lokalne samouprave i Sportskog saveza Vojvodine, koji nam je dao na korišćenje podlogu i koš. Veliko je interesovanje publike, koja će imati priliku da gleda zaista dobar basket. Sledeće godine planiramo da organizujemo i turnir za dame, tako da će večeras i u subotu, u cilju promocije igrati i ženska ekipa – rekla je predsednica Sportskog saveza Kikinde Jelena Bakić. 

Otvaranju turnira prisustvovao je i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Dragan Pecarski:

I ovom manifestacijom smo dokazali da smo grad sporta i sportskog turizma, jer učestvuju i ekipe iz drugih mesta i gradova. Nije prijavljen veliki broj ekipa, ali su one zaista kvalitetne. Želeo bih ovom prilikom da ohrabrim mlade koji se bave košarkom i igraju basket da se u što većem broju prijavljuju na ovakve turnire -rekao je Pecarski. 

Utakmice će i narednih večeri počinjati u 20 časova, a finale će biti održano u nedelju, 14. avgusta. 

error: Content is protected !!