Počeo Noćni turnir u basketu „Kikinda 2018“

Sinoć je u dvorištu Gimnazije „Dušan Vasiljev“ počeo turnir u basketu „3 na 3“. Takmičenje oraganizuje Sportski savez Kikinde, a ove godine za titulu najboljeg boriće se devet timova iz Kikinde i okoline. 

I ove godine Kikinđani će u gimnazijskom dvorištu moći da uživaju u dobrim utakmicama i navijaju za svoje favorite. Ovog leta za titulu pobednika i vredne novčane nagrade boriće se ekipe iz Kikinde, Ruskog Sela, Banatskog Velikog Sela i Novog Miloševa.

Na ovogodišnjem, drugom izdanju turnira, imamo dve ekipe više nego prošle godine. Takmičenje će trajati ukupno četiri dana, a utakmice se svake večeri igraju od 20 časova. Prve dve večeri na programu je grupna, dok se već u petak igra eliminaciona faza. Pobednici nedavno završenih turnira u Novom Miloševu i u Banatskom Velikom Selu direktno su se plasirali u četvrtfinale – kaže Zoran Blažić, generalni sekretar Sporstkog saveza Kikinde.

Pobednik turnira biće nagrađen sa 60.000 dinara, drugoplasirani će dobiti 35.000, a treća ekipa će osvojiti 20.000 dinara. Ulaz za gledaoce je besplatan.

error: Content is protected !!