Plivači „Velike Kikinde“ osvojili 56 medalja na Prvenstvu Vojvodine

Prvenstvo Vojvodine u plivanju za sve uzrasne kategorije održano je proteklog vikenda u Zrenjaninu. Plivači „Velike Kikinde“ osvojili su 32 zlatne, 17 srebrnih i 7 bronzanih medalja. 
 
U kategoriji pionira zlatne medalje osvojili su Matija Tornjanski  (50 leđno i 50 kraul), Luka Đukić i muška štafeta u disciplini 4 puta 50 mešovitu, u sastavu: Vuk Karanović, Luka Đukić, Matija Tornjanski i Igor Kermendi. Srebrnu medalju osvojila je ženska štafeta u sastavu Lea Pajtašev, Mina Radivojša, Ana Stefanović i Minja Balint, dok su se bronzanim odličjem okitili Veljko Karanović, Igor Kermendi i muška štafeta 4 puta 50 slobodno, u sastavu: Dejan Gan, Mateja Radivojša, Filip Boćan i Marko Protić. 
 
U kadetskoj konkurenciji, zlatne medalje osvojili su Teodora Stančić, Miloš Menda i muška štafeta u sastavu: Veljko Karanović, Miloš Menda, Bogdan Dejanović i Aleksandar Berbakov. Srebrnu medalju osvojila je Teodora Stančić, a bronzane Vladan Čubrilo, Aleksandar berbakov i Veljko Karanović. 
 
Na trećem delu prvenstva Vojvodine kikindski plivači su osvojili 41 medalju: 25 zlatnih, 15 srebrnih i 1 bronzanu, u kategorijama: mlađi juniori, stariji juniori i u apsolutnoj kategoriji.
 
 
Među mlađim juniorima po dve zlatne medalje osovjile su Nina Tornjanski i Jana Strajnić, a po jednu zlatnu i jednu srebrnu: Aleksa Trnić, Filip Erdeljan, Filip Babić, Anja Ristić i Anđela Beloš. U kategoriji starijih juniora Dejana Veskov i Kristina Miličić doplivale su do po dve zlatne medalje, a prvo mesto mesto osvojila je i štafeta 4 puta 100 metara mešovito, u sastavu: Dejana Veskov, Anja Ristić, Nina Tornjanski i Jana Strajnić. Miloš Đurić je osvojio jedno zlatno i jedno srebrno odličje. U apsolutnoj kategoriji Nina Tornjanski, Kristina Miličić i  Jana Strajnić osvojile su po dve zlatne medalje, a najsjajnijim odličjem okitila se i Anja Ristić, kao i muška i ženska štafeta na 4 puta 100 metara slobodno. Milica Matijević okitila se zlatom i srebrom, po dve srebrne medalje osvojile su Dejana Veskov i Anđela Beloš, a po jedno odličje srebrnog sjaja Teodora Stančić, Filip Erdeljan i Filip Babić. Miloš Đurić je osvojio zlato i bronzu. 
 
 
error: Content is protected !!