Pet medalja za streličare „Kentaura“ na državnom prvenstvu

Na prvenstvu Srbije u 3D streličarstvu, održanom juče na Petrovaradinskoj tvrđavi u organizaciji SK „NS2002“ iz Novog Sada, takmičari kikindskog „Kentaura“ osvojili su jednu zlatnu, tri srebrne i jednu bronzanu medalju. 

Takmičenje je okupilo ukupno 125 streličara iz Srbije zajedno sa gostima iz Mađarske, Slovenije i Rumunije. Gađalo se u 24 mete u jednom krugu sa po dve strele. 3D takmičenje podrazumeva imitaciju lova jer streličari gađaju u modele životinja sa bodovnim zonama sa različitih distanci (od 5 do 45 metara).
Pionir Kristijan Olah bio je najbolji u svojoj kategoriji u disciplini olimpijski luk. Srebrne medalje osvojili su: senior Branislav Francuski (instinktivni luk), senior Zaviša Lučić (olimpijski luk) i seniorka Tanja Arađanski u stilu goli luk. Bronzanu medalju osvojila je pionirka Teodora Horvat u disciplini instinktivni luk.
Nova takmičarska sezona 2017/2018 počinje početkom novembra a u sklopu nje SK „Kentaur“ će biti organizator dva takmičenja i to 28. januara i 5. avgusta 2018. godine.
error: Content is protected !!