OKI „Feniks“ jedini ostvario sve pobede u prvom kolu Prvenstva Mađarske

U prvom kolu Prvenstva Mađarske u sedećoj odbojci sezone 2017/2018. godine u Vacu kod Budimpešte prethodne subote okupili su se svi mađarski klubovi i OKI „Feniks“, kao dugogodišnji gost ovog takmičenja. Klub iz Kikinde jedini je zabeležio sve tri pobede i maksimalnih devet bodova. 

 

Početak Bajnokšaga je prošao u dominaciji kikindskog kluba. Čevrtoplasirani tim prošle sezone iz Tatabanje je svojom igrom pokazao da će biti ozbiljan konkurent. Čak je i najtrofejniji klub iz Njiređhaze posle dugo vremena pretrpeo prvi poraz u prvenstvu izgubivši meč protiv Vaca. Tako sada svi direktni konkurenti Kikinđanima imaju bar po jedan poraz. Na ovaj način prvenstvo postaje puno neizvesnije od prethodnih, samim tim i interesantnije, a naši sugrađani u ovim činjenicama vide svoju šansu.

Ovo je sam početak i teško je pretpostaviti da će do kraja sve ići ovako, ali sam svakako izuzetno zadovoljan našom igrom. To se posebno odnosi na utamicu protiv odličnog domaćina koju smo odigrali skoro savršeno. Iskoristili smo pravo na samo jedan tajm-aut protiv Vaca i to pri ozbiljnoj razlici u našu korist na samom kraju utakmice. Mislim da taj podatak dovoljno govori o nivou naše igre u ovom kolu. Nadamo se i učinićemo sve da zadržimo taj nivo igre u nastavku Prvenstva i da  nastavimo da nižemo pobede.“ – rekao je Branislav Dragin, trener kikindskog tima.

Za Feniks nastupili:

Brandić, Debeljački, Đapa, Golijanin, Mihaljčić, Milošev i Zavišin.

 

Svi rezultati 1.kola:

  1. VÁC – TATABÁNYA ……………….. 3:1
  2. TATABÁNYA – NYÍREGYHÁZA …. 2:3
  3. MTK – NAGYKANIZSA ……………. 3:2
  4. VÁC – NYÍREGYHÁZA ……………. 3:2
  5. OKI FENIKS – MTK ……………….. 3:0
  6. MTK – NYÍREGYHÁZA ……………. 0:3
  7. OKI FENIKS – NAGYKANIZSA ….. 3:0
  8. OKI FENIKS – VÁC ………………… 3:0
  9. TATABÁNYA – MTK ……………….. 3:0

Pripreme reprezentacije Srbije očekuju trenera i kapitena Feniksa, jer će se od 4. do 12. novembra u Poreču igrati Evropsko Prvenstvo u sedećoj odbojci. Reprezentacija Srbije je u grupi B sa Federacijom BiH, Mađarskom i Gruzijom. Tako će se Prvenstvo Mađarske nastaviti krajem novembra, nakon završetka Evropskog Prvenstva.

 

error: Content is protected !!