OK „KI -0230“: U ponedeljak počinju treninzi

Sve selekcije Odbojkaškog kluba „Ki-0230“ u ponedeljak, 11. maja nastavljaju odbojkašku sezonu i trenažni proces, a termini treninga biće naknadno javljeni svakom članu nakon formiranja grupa. Na osnovu instrukcija Kriznog štaba RS, članovi i treneri moraće da ispoštuju određene procedure i mere. Odbojkaški savez Srbije je takmičenja republičkog nivoa prekinuo i završio, a čeka se odluka Odbojkaškog saveza Vojvodine za sva takmičenja. 

Prema instrukcijama Kriznog štaba, sportisti moraju pri dolasku na trening i odlasku sa istog da nose masku i rukavice, na trening i sa njega spportista može da dolazi sam ili u društvu jedne osobe, dužan je da se pridržava svih mera koje se odnose na fizičko rastojanje, pri ostavljanju stvari sportisti su dužni da ih ostave u zasebnoj torbi koja mora biti zatvorena, tokom treninga svako mora da koristi samo svoju bocu za vodu i ne sme je deliti sa drugima, po dolasku na trening i nakon njegovog završeka sportisti moraju da operu ruke sapunom i toplom vodom, a i kada nije na treningu sportista je dužan da se pridržava svih mera fizičkog rastojanja. Treninzi se održavaju na otvorenom, a sportisti moraju biti na međusobnojj udaljenosti od najmanje 2 metra, dok za svakog mora postojati prostor od namanje 10 kvadratnoh metara. Na treningu može biti najviđe 10 osoba, uključujući i trenera.

Organizatori treninga su dužnii da prikupe sve informacije i vodi evidenciju o eventualnim simptomima kod sportista, koji bi mogli da ukažu na infekciju koronavirusom, pre i nakon treninga svi sportski rekviziti koji se koriste na treningu moraju biti dezinfikovani, a sve zatvorene prostorije koje koriste treneri, sportisti i drugo osoblje moraju biti redovno provetravani, a upotreba klimatizacije nije dozvoljena. 

error: Content is protected !!