INFO Servis, Sport

Na Međunarodnom džudo turniru u Kikindi oko 300 takmičara iz 11 zemalja

Danas je u hali Sportskog centra „Jezero“ otvoren dvodnevni Međunarodni džudo turnir „Kikinda 2022″ i Memorijal ’’Dragan Ciganović Ciga“, koji organizuje Džudo klub „Partizan“. Ovogodišnji turnir okupio je oko 300 takmičara iz Rumunije, Moldavije, Ukrajine, Mađarske, Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Belgije, Rusije i Srbije. Kikinda će narednih dana biti i domaćin internacionalnog kampa, u okviru kojeg će u našem gradu tri dana provesti 250 učesnika.

Nakon pauze zbog epidemije, Kikinda je ponovo domaćin velikog međunarodnog džudo turnira koji se organizuje 37. put:

Posle tri godine ponovo u Kikindi imamo džudo spektakl. Turnir se organizuje od 1984. godine, i jedna je od najstarijih manifestacija u gradu. Naredna četiri dana imaćemo takmičare iz 11 država, a danas učestvuje 291. Već sutra nam stižu reprezentativci u konkurenicji juniora, kadeta i seniora, koji će boraviti u kampu. Dostigli smo evropski nivo što se tiče učesnika, s tim što imamo problem sa smeštajnim kapacitetima, što prevazilazi mogućnosti našeg kluba – rekao je Svetislav Vukmirica, trener Džudo kluba „Partizan“. 

 

U znak sećanja na kolegu i prijatelja Dragana Ciganovića Cigu, legendu kikindskog i srpskog džudoa, uprava i članovi kikindskog Džudo kluba „Partizan“ 12. put organizuju i Memorijal koji nosi njegovo ime. Sin pokojnog Dragana, Ilija Ciganović, pošao je očevim stopama, a nakon takmičarske karijere posvetio se trenerskom poslu:

Epidemija mi je nažalost odlučila dalji tok karijere, nisam se takmičio godinu i po dana i ispao sam iz takmičarskog ritma. Bilo mi je jako teško jer se takmičim od svoje pete godine, ali sam prelomio i sada sam se potpuno posvetio trenerskom poslu. Radim sa prvom ekipom Džudo kluba „Partizan“ u Beogradu. Trudim se da budem aktivan što više i da ostanem u ovom sportu – rekao je Ciganović. 

 

Otvaranju Međuanarodnog džudo turnira prisustvovao je i gradonačelnik Nikola Lukač koji je istakao da ovo takmičenje ima dugu tradiciju i da veliki broj učesnika iz čak 11 zemalja dokazuje vrednost ovog nadmetanja i izuzetnu organizuju Džudo kluba „Partizan“:

Svim gostima želim da se u našem gradu osećaju lepo, da upoznaju nove prijatelje i neka najbolji pobede. Pre svega je važno da održavamo dobre odnose sa klubovima iz drugih zemalja, kako bi u narednom periodu ovaj međunarodni turnir bio podignut na još viši nivo – rekao je Lukač. 

 

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!