Mamuti u redovima Vajld Dogsa osvojili trofej juniorskih prvaka Srbije

jls_2016_finale-igor-lazarevicNovosadska ekipa “Wild Dogs” novi je prvak Srbije u juniorskoj konkurenciji. Ubedljivom pobedom od 52 : 7 nad “Wild Boars”-ima iz Kragujevca, Novosađani su preuzeli titulu šampiona i Trofej „Veljka Makojevića” od svojih rivala. Veliku zaslugu za ovaj uspeh imaju juniori Mamuta koji su ove godine nastupali za novosadsku ekipu.

Prošle godine juniorska ekipa “Mamuta” stigla je do finala Juniorske lige Srbije gde je pretrpela poraz od Kragujevčana. Ove godine zbog nedovoljnog broja igrača u juniorskom sastavu, mladi igrači “Mamuta” nastupili su kao pozajmica u redovima novosadske ekipe. Saradnja je bila više nego dobra, a o tome svedoči i ostvareni uspeh. Nakon poraza u finalu Kikinđani su ove godine dobili šansu da se revanširaju Kragujevčanima, što su i uradili sa fantastičnim rezultatom 52:7.

“Vajld Dogsi” su raznovrsnom igrom u napadu uspevali da sedam puta „osvoje” protivničku end-zonu, a za to su najzaslužniji bili mladi kvoterbek Aleksandar Borković i hvatači Tihomir Todorov iz Kikinde i stariji Aleksandrov brat Stefan Borković. Jedan tačdaun dao je i linijaš Dimitrije Maksić koji je, posle greške u napadu Veprova, vratio fambl i tako poentirao.

U dosadašnjih devet izdanja Juniorske lige Srbije (U19), “Vajld Dogsi” su postali šesti tim kojem je pripala čast da podigne Trofej „Veljka Makojevića”, priznanje koje dobija šampion države u juniorskoj konkurenciji, a koji nosi naziv po tragično nastadalom dugogodišnjem igraču i treneru “Vajld Borsa”. Do sada je to uspevalo SBB Vukovima (2008), “Blu Dragonsima” (2009) te “Pantersima” (2010, 2011), “Endžel Voriorsima” (2012, 2014) i “Vajld Borsima” (2013, 2015).

error: Content is protected !!